Na tym zdjęciu osoba jest , jakby wycięta z kartonu, płaska, jakby nalepiona na tło... Doskonale widać, że twarz jest dosłownie PŁASKA. Czym to może być spowodowane?
Canon 5D+EF24-70.
Wersja do druku
Mam wrażenie, że w ogóle to zdjęcie jest dziwne - citroen z tyłu jakiś taki rozciągnięty jest...
Ponoć jest właśnie problem z tym szkłem, że zdjęcia wychodzą
z niego i 5D płaskie, a nie plastyczne, no i ma wyjść nowa jego
wersja, tak jak wyszła 16-35/2.8L II.
Jak dla mnie to zdjecie jest totalnie nieostre a to jest tylko miniaturaka. Az sie boje pomyslec jak wyglada w pelnej rozdzielczosci ;) I jak tu oceniac cokolwiek?
Wrzuciłem hiresa - co sądzisz o tym zdjęciu? Dlaczego to takie płaskie?
Nadal twierdze, ze zdjecie jest po prostu nieostre :) Fotka nie ma EXIFa, ale zgaduje, ze bylo robione na szerokim kacie i mocno przymknietej przyslonie - stad duza GO.
Poruszone. A czy ołaskie - nie wiem. A 16-35 mkII to przecież nie jest następca tego szkła.
Pewno chodzi o to ze koles jest w GO a samochody juz nie, stad efekt "wyciecia" z tla. Cichy, pokaz swoje foty z rynku robione 5D + 70-200 (albo 100/2), tam tez tylko jeden plan byl ostry, jakby naklejony.
ta fotografia jest jednym z wielu przykladow braku duszy kononowskich szkiel
panuje powszechna opinia ze puszki canona nie maja duszy, a rzeczywiscie chodzi o szkla.
w sumie mysle ze matematycznie mozna bez wiekszego problemu udowodnic o co chodzi z ta dusza a raczej jej brakiem
21g