Na wstepie witam wszystkich uzytkowników.
Slyszalem ze jest programik do redukcji szumow czyli podrasowania zdjecia. Jezeli moge poprosic weteranow o wskazowki gdzie szukac bede wdzieczny
Wersja do druku
Na wstepie witam wszystkich uzytkowników.
Slyszalem ze jest programik do redukcji szumow czyli podrasowania zdjecia. Jezeli moge poprosic weteranow o wskazowki gdzie szukac bede wdzieczny
google plusCytat:
Zamieszczone przez szalony jack
noiseware, noise ninja, neat image
Zdecydowanie Neat Image.
popieram - wg mnie jest to jeden z najlepszych programówCytat:
Zdecydowanie Neat Image.
wielkie dzieki za podpowiedz.
Mam jeszcze dwa pytania
1. jezeli zrobie fotke o pojemnosci np 3 mb i przy obrobce zmniejsze ja do np 1 mb czy to powoduje straty jakoscia zdjecia. Jezeli nie to do jakiem max najmniejszej pojemnosci mozna zmniejszyc zdjecie aby przy formacie 10x15 bylo ok.
2. wersja programiku ktory sciagnalem jets to 30 dniowe demo. Jak mozna przedluzyc waznosc dalej
Z gory dziekuje
Ad.1 Nawet jak zapiszesz w jpg 3mb albo i 10mb to będzie strata jakości. Zeby nie było, to trzeba zapisywać np. do TIFF.
Ad. 2. Kupić.
Ninja też dobra, jako plug do PS lub program.
Zdecydowanie NoiseWare.
a skad mozna sciagnac programik
Zaciekawiły mnie tak dobre opinie Neat Image :roll: . Według mnie program jest dosyć średni. Skomplikowany, nieprzejrzysty, zrobienie najprostszego odszumiania zajmuje sporo czasu, i to wszystko okraszone koszmarną pamięciożernością. Działa powoli jak ruska machina.
Według mnie najlepszy jest NoiseWare. Wersja Community, okrojona ale darmowa do znalezienia w sieci. Wersja pro niestety kosztuje :( ale jak już ktoś kupi, to istnieje również wersja jako wtyczka do PS.