Witam !
Posiadam aparat canon a700 i mam do niego karte 2gb i jutro jade na wycieczke i chcicial bym w czasie drogi obejzec sobie jakis film jest to mozliwe ?
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam !
Posiadam aparat canon a700 i mam do niego karte 2gb i jutro jade na wycieczke i chcicial bym w czasie drogi obejzec sobie jakis film jest to mozliwe ?
Pozdrawiam
A frytki też sobie bedziesz chciał po drodze usmażyć? ;-)
EDIT:
a teraz całkiem serio - tu masz urządzenia do oglądania filmów po drodze:
http://www.allegro.pl/8813_przenosne...r=t&view=gtext
Pytanie czy bardziej uniwersalny nie będzie laptop 12-13"?
Jak się znudzi oglądanie filmów to zawsze można zrobić coś bardziej twórczego ;)
Też tak pomyślałem, ale taki mały laptop o parametrach potrzebnych do oglądania DVD chyba będzie też odpowiednio drozszy?
Zastanawiam się w sumie nad małym laptopem, który służyłby do oglądania zdjęć przy stole (powiedzmy zamiast tradacyjnego albumu i tak, aby nie gonić całego towarzystwa do kompa w drugim pokoju).
Canon zaprazentował swego czasu taką oglądarkę:
http://www.dpreview.com/news/0609/06...anonm30m80.asp
ale IMHO mały lapek byłby lepszy. Co byście polecili do tego celu?
wycieczka jest jutro wiec by mnie zadowolilo ogladanie na aparacie ;]
Pytanie kiedy te małpki przestaną marnować miejsce na kartach i ich producenci wreszcie przejdą na kompresję MPEG-4???
Słyszałem już dawno o takich chyba Samsungach i wtedy myślałem, że wreszcie się posypie pełno takich kompaktów na rynek, ale nic z tego. Dalej wiekszość jedzie na klatkowanych jpegach. Bardziej sie opłaca sprzedawać większe karty i osobno wyspecjalizowany sprzęt wyłącznie do filmów, niż dać ludziom za małe pieniądze urządzenie wszystko-w-jednym z wydajną kompresją filmów w komplecie.
Pewnie kompakt ze sprzętowym kodekiem mpeg-4 bardzo by się przydał podczas tej wycieczki... Biorąc pod uwagę małą rozdzielczość wyświetlacza spokojnie upchnęłoby się na 2GB kilkanaście pełnometrażowych. Inna rzecz, że takie oglądanie to bardziej szpan niż faktyczna uczta kinomana... ;-)