:D
portretowo:
Duuuza mgla ;-)
A teraz cos dla wszystkich ktorzy uwazaja ze KIT jest do kitu ;-)
Komentowac mi tu :D
Wersja do druku
:D
portretowo:
Duuuza mgla ;-)
A teraz cos dla wszystkich ktorzy uwazaja ze KIT jest do kitu ;-)
Komentowac mi tu :D
Coś z ostrością w portretach nie trafiłeś ;)
Mgla:D
Architekturki są bardzo ładne, najbardziej mi podchodzi środkowa... chociaż ja bym się nie oparł żeby piony w PSie wyprostować. Co do KIT-a to też lubię gwiazdki w jego wykonaniu :)
A portretów nie skomentuje bo ta pani tak sympatycznie wygląda że zupełnie nie był bym obiektywny ;-)
Hehe no wiem, spieprzyla gdzies ostrosc ale zupelnie nie wiem dlaczego :P ihmoto wina tej mgly, przez co autofokus wszystko widizal rozmazane i robil korekte na odleglosc bez uwzglednienia ze roznica w kontrascie pochodzi od mgly a nie od odlegosci ostrzenia.
Żartowałem oczywiście, portrety są miękkie ale to nie landszaft, żeby brzytwa musiała być.
no nie dokonca ;-) w pierwszym ostrosc jest przed (zobacz na suwak) w drugim ostrosc jest za (włosy, kaptur) a w trzecim jest przed - na ramieniu usiadla ;-)
mgła daje fajny klimacik kadry fajne a modelka intrygująca - czego chciec wiecej na poczatek - nic tylko try harder ;-)
2giego żal
Tak tak ale mi sie wydaje ,ze to wina fokusa i chyba jestem w stanie to udowodnic. AF dziala na zasadzie kontrastu, patrzy jak sie rozjezdza kontrast i o tyle przesuwa ostrosc. Nie sprawdza on jednak jak przesunal. Zatem mgla wprowadza pewne rozmydlenie ktore focu nie uwzglednia i ustawia wg tego co widzi. Stad ten BF i FF mi sie wydaje;-) zawsze mialem wszystkie zdjecia ostre wiec nagle nie moglem przestac umiec ostrzyc:D ale przynajmniej fajnie ze sie podobaja:grin:
to mogleś na oko ostrzyć a nie zwalać wine na AF :razz: