Na pierwszy ogien moje HDR-y ze szkocji:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Oceniajcie i komentujcie:)
Wersja do druku
Na pierwszy ogien moje HDR-y ze szkocji:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Oceniajcie i komentujcie:)
1,2,6 świetne :) Pozostałe też fajne, ale te zdecydowanie mi się najbardziej podobają :)
pierwsze trochę sztucznie wyszło.
2 podoba mi się , choć wolałbym aby drzewo było w prawej części kadru, a zamek bardziej z lewej.
Do 6 nie mam zastrzeżeń, ciekawa fota 8-)
2 i 6 wyszły bardzo dobrze. A tak swoją drogą to miejsca do focenia znalazłeś sobie doskonałe.
Pozdrawiam
Dzieki za komentarze:)
To moje pierwsze boje z HDR-ami wiec pewnie mozna bylo to zrobic lepiej:)
Ale i tak jestem bardzo zadowolony.
Kolory w pierwszym i trzecim wyszly troche sztucznie, wydaje mi sie ze to duzo zalezy od warunkow w jakich bylo robione zdjecie, na pozostalych zdjeciach wygladaja duzo bardziej naturalnie. W sumie HDR-y to duza loteria:)
Ja tez bym wolal to drzewo bardziej z prawej ale jak robilem zdjecie to chcialem tez uchwycic osniezone gory w tle.
Dopiero w domu zauwazylem ze mozna bylo to zrobic inaczej:)
Niestety strasznie daleko, 6-7 godzin samochodem:(
Duzo blizej jest walia i Brecon Beacons, tez zafajne miejsce. Jak przez weekend obrobie zdjecia z ostatniego wypadu to tez je tu zarzuce:)
Kilka nastepnych zdjec ze Szkocji:
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Tym razem zmniejszylem troche rozmiar, wiec powinny sie szybciej ladowac:)
zdjęcia ciekawe, ale jak dla mnie ostro przesadzona obróbka. Nawet z przymrużeniem oka nie akceptuję aż tak mocno podbitych kolorów. Poza tym tę obróbkę widać, ot choćby w oblamówce zdjęcia zamku w drugiej serii.
Tym razem Brecon Beacons, pld. Walia.
Pogoda jak widac, dodam ze strach bylo wyciagac sprzet bo ta 'mgla' to tak naprawde drobniutka mzawka i juz po kilku sekundach aparat byl caly mokry.
Ostatnie zdjecie znad wodospadu to znowu proba z HDR.
13.
14.
15.
16.
17.
te HDR-y bardzo fajne, az mnie korci zeby tez sprobowac, naprawde dobre, pozdro.
Kilka ujec z ostatniego wspolnego focenia we wschodnim londynie:
18. To mial byc gwozdz programu ale oczywiscie okazal sie ogrodzony, zamkniety i ogolnie niedostepny:
19. Wiec zabralismy sie do eksploracji okolicy:
20.
21.
22.
23. I na deser nastepna proba z HDR-em: