300d- problem z AF przy pl menu
wlasnie wgralem polskie menu,wszystko jest ok poza tym ze na namualnych ustawieniach aparat nie moze ustawic ostrosci,ciagle kreci w lewo i prawo i trzezba dlugo czekac az sie ustawi,wrocilem do oryginalnego firmware i wszystko jest ok. Czy ktos mial juz taki problem??Prosze o pomoc.
Re: 300d- problem z AF przy pl menu
Cytat:
Zamieszczone przez mar0001
wlasnie wgralem polskie menu,wszystko jest ok poza tym ze na namualnych ustawieniach aparat nie moze ustawic ostrosci,ciagle kreci w lewo i prawo i trzezba dlugo czekac az sie ustawi,wrocilem do oryginalnego firmware i wszystko jest ok. Czy ktos mial juz taki problem??Prosze o pomoc.
Po wgraniu PL menu do 300D nie zauważyłem żadnych zmian in minus. Natomiast poprawnie zaczęło działać ustawianie sekwencji ekspozycji Canon ma standardowo 0,-,+; a ja cały czas chciałem nieć -,0,+ i to dopiero się dało ustawić po wgraniu PL, na Wasi nie działało na moim aparacie.
Zauważyłem jeszcze jedną ciekawą rzecz, próbowałem przechodzić na polskie menu od razu z Wasi i po wgraniu PL na wyświetlaczu pojawiła się ikonka redukcji czerwonych oczu, mimo że aparat nie miał tej funkcji załączonej, ikonka ta pojawiała się migocząc z częstością ok 2 Hz bez obiektywu. Z obiektywem nie prawdzałem. Zainstalowanie firmware Canona spowodowało zniknięcie ikonki. Zaznaczam, że nie resetowałem ustawień, które daje Wasia np. FC czy OS AF
Wydaje się, że system operacyjny aparatu ma jeszcze dużo funkcji ukrytych (być może jakieś regulacje czy menu serwisowe dostępne po naciśnięciu kombinacji klawiszy) bowiem próba zmiany języka po upgradzie Wasia > Pl Menu zaowocowała napisem na wyświetlaczu (nie na ekranie) coś tam "function A?? not avaliable" czy jakoś tak.
Czy ktoś z was może miał podobne przypadki?