-
Kino domowe
Witam wszystkich speców o d kin domowych DVD HI-FI i pokrewnych. Mam pytanie. W niedługim czasie mam zamiar nabyć sobie taki zwykły zestawik amplituner +dvd+ zestaw głośników Cena ok. 3000. Ponieważ nie znam się na tym prawie wogóle to pytanie jaki sprzęt nabyć. Znajomy poleca Denona bądź Onkyo i wokół tych firm kręci się moja uwaga. A może coś innego. Pozdrawiam i proszę o poradę.
-
Zajrzyj na http://www.audiostereo.pl/
Na tamtejszym forum na pewno znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.
-
Tutaj sluzymy rada, jak takie cacko ladnie sfotografowac :) Bo mysle, ze za 3000 zlotych to mozna juz naprawde sensowny zestaw nabyc.
-
Ja bym sugerował pewną ostrożność w pytaniu na forach tematycznych... Jak sam wiesz najlepiej, istnieje tendencja w sugerowaniu na takich forach lepszego/droższego sprzętu ("lepiej dołożyć trochę i kupić lepszą puszkę", "tamten obiektyw ma duuuużo lepsze parametry, a kosztuje tylko XXX zł więcej" i tym podobne), bez istotnego wnikania w potrzeby. Strzeż się ;).
Osobiście kupiłem jakieś pół roku temu za ok. dwie trzecie Twojej kwoty zestaw Sony na drewnianych kolumnach - jako jedyny w kategorii do 3-4kzł nadawał się do słuchania muzyki (testowane na muzyce klasycznej). Do filmów nie wiem, nie oglądam :).
-
Nie zagladaj na zadne forum tzw audiofilskie - wciagna cie
w dyskusje o zlotych kablach i innych tego typu bzdurach!
To kompletni psychole.
Zerknij na serie digital receivers Harman Kardon, u nas sa one w bardzo
przystepnych cenach i maja mnostwo wejsc i wyjsc, zwykle
7-kanalowe audio itd. Za $500 masz super sprzet.
Jesli nie, Denon, Yamaha, Onkyo kazda z tych firm robi super receivery.
Do tego jakis zestaw glosnikow i masz ekstra setup.
-
Denon to bardzo dobry wybór ale... ale to głośniki, dobry zestaw będzie kosztował więcej niż sprzęt i to przynajmniej ze dwa razy. Polecam wziąć apmpli z serii 1300 lub 1700 i odtwarzać z serii 1700 do tego głośniki Wharfedale na początek a potem tak ja ze szkłami będziesz dokładać i zmieniać. Onkyo i Yamaha to też dobry wybór.
-
JA w grudniu kupiłem zestaw Onkyo i głośniki quadral i jak na moje ucho to gra za....cie :::::)))))
-
Jasne, ze glosniki, ale mozna trafic naprawde dobry zestaw
super firmy za calkiem przyzwoite pieniadze. Ja mam np.
zestaw JM lab, ktory normalnie robi glosniki za wiele $ tysiecy,
moj to zestaw do kina domowego, 5 glosnikow i subwoofer za
o wiele mniej :-)
-
Polecam rowniez Onkyo, bardzo dobry dziwiek, duzy zapas mocy, dobry wybor jakosc/cena.
Osobiscie posiadam: http://www.onkyousa.com/model.cfm?m=...&class=Systems cena kolo $400
--
Marnow
-
Kamil, zdjęcia robić a nie telewizję oglądać ;).