ktora wybrac ?
1
2
3
oplaca sie doplacac czy brac najtansza? czy to prawda,ze lepsze nie barwione? skoro barwiona chemicznie,to chyba nie bedzie farba odpadala,skoro jako takiej nie ma na przejsciowce?
Wersja do druku
Mam na sprzedaż taką jak na :
http://www.allegro.pl/item155362567_...wiec_nowy.html
Jest OK. Jak jesteś zainteresowany to pisz PW.
Farba nie odpada.
Przejściówkę z blokadą bolca przysłony musisz kupić dopiero wtedy, gdy obiektyw ma wspomniany bolec przysłony i przy okazji nie posiada przełącznika auto/manual. Każdy inny można podpiąć do zwykłej najtańszej przejściówki. Jak chcesz być aż tak profi to może być i czarna :p
tak,wiem,chodzi mi o to czy te tansze maja luzy itp,czy oplaca sie doplacic. nie-czarne drozsze :]
Moja nie ma luzów, przynajmniej w stosowaniu z 350D.
Nie ma mowy o luzach. Mocowanie (w body) jest tak skonstruowane, że dociska do aparatu cokolwiek by nie było podpięte :smile:
Ja kupiłem chyba za 30zł i jestem zadowolony no jeszcze nie mam szkła na 42m bo potrzebna mi była do połączenia z teleskopem ale zbieram się do zakupu jakiegoś szkła na 42m pewnie jakiś szeroki kąt.
Niedawno kupiłem 3. Podczas zdejmowania najadlem się trochę strachu bo musiałem się ostro przyłożyć by ją odkręcić. Kluczyk niby jest, ale to jednak nie to samo co trzymać w ręku korpus obiektywu.
Powiem szczerze, ze troche się jej boję :-)