-
Sprzet a samolot
Witam. W bliskiej przyszlosci wybieram sie za granice samolotem. Przeczytalem watki:
http://www.canon-board.info/showthre...hlight=samolot
http://www.canon-board.info/showthre...hlight=samolot
i chcialbym sie dowiedziec, czy sa jakies problemy zeby teraz przewiezc sprzet za granice??
chodzi mi generalnie o to czy zapakuja mi aparat w jakis worek plastikowy i tyle... Tak mi powiedzialo 3 niezaleznych znajomych wiec nie wiem co mam o tym myslec...:confused:
jak ktos moglby mi cos powiedziec na ten temat kto ostanio lecial to prosze o info.
dzieki i pozdr*
-
mala torbe ze sprzetem bedziesz mogl wniesc na poklad samolotu, ale jesli beddziesz chcial wziosc statyw to moga sie nie zgodzic i bedziesz musial go dac do luku bagazowego
-
czyli normalnie nie beda mi pakowac aparatu w zadne torby itp. a statyw wrzuce do torby i do bagazowego...
dzieki :-)
-
tylko pamietaj ze DUZEJ torby lub plecaka nie pozwola Ci wniesc na poklad! wtedy jest to mozliwe ze wpakuja w worek i do luku :)
-
plecak jest maly bo minitreekera mi gwizdneli w szkole...wiec kupilem na allegro jakis taki zwykly do aparatow... wchodzi body z obiektywem (bez gripa)+ jakies 2 dodatkowe szkla i jakies *******y typu karty pamieci czytnik, ladowarka itp...
tak wiec mysle, ze dam rade :]
-
Wszystko zależy od linii lotniczej i kierunku. Jak leciałem na Teneryfę to mogłem wziąć co chciałem jako podręczny. Miałem plecak a w nim 350D z tamronem w kaburze, 1.5 litra wody, snickersy, paluszki, gazety, perfumy :) Ludzie mieli laptopy, i inne cuda.
Zapytaj dokładnie u przewoźnika, wszystko Ci wytłumaczą i uspokoja. Panika jest chyba tylko na trasie za ocean i do Wielkiej Brytanii.
-
skoro jest tak jak mowisz to nie powinienies miec zadnych problemow
-
zobaczymy i pewnie jak bedzie jakies fajne ujecie to wrzuce do watka... pozdrawiam i jeszcze raz dzieki
PS. Jeszcze pytanie odnoscie przewozu alkoholu i papierosow. Ile mozna??
-
Latam dosc czesto - srednio 2 razy miesiecznie (roznymi liniami na rozne lotniska w Europie) - i nikt mi nigdy nie robil problemow. Aparat (a nawet 2 - 30D + A510) w torbie AW65 - i ta torba albo na ramieniu albo w plecaku albo w torbie podrecznej (na kolkach). Do tego zazwyczaj ze 2 dodatkowe szkla. I no problem.
A zonie sie zazwyczaj przyczepia o cos - ostatnio o solniczke metalowa... :)
-
OK. A jak jest z przewozem alkoholu i papierosow??