-
Czy to norma w 580ex ?
Witam .
Mam pytanie moze sie wydac dziwne ale pierwszy raz mam w reku 580-ke wczesniej mialem 550ex i nic takiego nie bylo , chodzi mi mianowicie o dzwiek ktory wydaje ta lampa co 3-4 sek. tzw. BEEP bardzo cichutko ale stale .
Tak ma byc ? Jezeli tak to czy mozna to jakos wylaczyc w instrukcji sie nie doczytalem moze cos pominolem .
-
Moja ma tak samo i z tego co tu już ktoś pisał o tym to normalne i tak ma być..
Pozdr
Artur
-
u mnie to samo :) wiec mozna olac:)
-
Dzieki bardzo , wiec tak musi byc olewamy i robimy foty.
-
A nie grzechocze jak sie nia potrzasnie? :roll:
Serio, to 430ex tez pika jak jest naladowana... w sumie szkoda ze sie tego nie da wylaczyc gdzies w opcjach.
-
Ciekawe czemu nikt się nie czepia, że piszczy po włączeniu...
-
u mnie piszczy - to normalka, i tak trzeszczy jak włączy się podświetlenie, pewnie też normalna :)
-
i chrupie jak sie probuje przekrecic palnikiem bez wcisniecia przycisku z boku... ale tylko za pierwszym razem ;)
-
a tak całkiem serio - u mnie blokada jest tylko w dolnym położeniu (tzn kiedy jest ustawiona aby się palnik zoomował automatycznie) i w górnym. w pozostałych wygląda jakby przycisk sie nie do końca wysuwał i można przekręcać bez jego wciskania. wyskakuje z charakterystycznym odgłosem właśnie wtedy kiedy ustawię głowice w wyżej wspomniane miejsca. normalne?
-
ludzie opamietajcie sie :D zaraz bedziemy mierzyc głebosc wcisniecia guzika, kąty na poszczegolnych ustawieniach, wymyslimy front kąt i back kąt i Bóg raczy wiedziec co jeszcze :)
działają wam lampy to dajcie im spokoj:)