Od pewnego czasu chodzi za mna ten obiektyw.
Ogolnie to szukam w miare uniwersalnego szkla o duzej rozpietosci ogniskowej.
Co myslicie o tym obiektywie?
Wersja do druku
Od pewnego czasu chodzi za mna ten obiektyw.
Ogolnie to szukam w miare uniwersalnego szkla o duzej rozpietosci ogniskowej.
Co myslicie o tym obiektywie?
sam o niego pytałem a nawet podpiąłem pod aparat w sklepie i powiem Ci ze zakres ogniskowych jest zaje....sty ale jednak nie przekonało mnie to bo...
tam swiatło 5,6 wg specyfikacji jest juz od 70mm w góre... słabo jak za 9 tysięcy...
ale jesli nie masz czasu wymieniac szkieł, 2 body lub nie chcesz ich dzwigac a jeździsz na wyscigi gdzie w pełnym słoncu musisz zrobic zdjęcia bolidom/motocyklom.. a przy okazji jakąs panoramke toru wyscigowego(i Ci za to płacą) to ma sens zakup takiego szkła ale moim zdaniem tylko w takiej lub analogicznej sytuacji
To co polecacie w zamian ?? Bo nie spotkalem nic lepszego na runku.
a co chcesz fotografowac? jaki zakres ogniskowych Cie interesuje? ile możesz kasy na to wyłozyc?
ciezko odpowiedziec na takie pytanie bez wiedzy o tym do czego ma to słuzyc
moze sigma 50-500? zbiera ona bardzo dobre opinie!
Szukam uniwersalnego zooma ze stabilizacja.
Mam taki arsenal :
EF 50/1.8 II, EFS 18-55/3,5-5,6 i EF 80-200/4,5-5,6
W planach mam szeroki kat Tamron SP AF17-35mm f/2,8-4 Di LD Aspherical [IF]
To 28-300 zalatwilo by mi noszenie innych szkiel. Jesli chodzi o cene to cena 28-300 nie jest przeszkoda.
Sigma 50-500 nie ma stabilizacji. Dzis bawilem sie 80-400 z stabilizacja ale jest makabrycznie ciemny
to kup sobie Canon 24-105/4L IS i 70-200/4 (lub 2.8 ) L IS i masz problem z głowy bo choc to dwa szkła a nie jedno ale za to znacznie lepsze rozwiazanie od wczesniejszego a podobne pieniadze (przy 2.8 troche wieksze)
a reszte szkieł sprzedaj
edit
albo zamiast 70-200 L IS kup sobie 100-400 L IS i masz jeszcze wiekszy zakres ogniskowych
Propozycja dosc ciekawa. Ma ktos moze inne ??
Canon EF 24-105 mm F4.0 L - nie macie zaproponowac czegos innego ?? Troche szkoda $ na dublowanie ogniskowych.
A co myslicie o Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM zamaist anon EF 24-105 mm F4.0 L.
Wczoraj spedzilem upojny wieczor z Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM i jestem mile zaskoczony stosunkiem jakosc / cena.