powoli (bardzo powoli) zaczyna sie zima w polsce- jestem ciekawy na czym jezdzicie i gdzie jezdzicie oraz wedlug siebie jak jezdzicie??maly subiektywizm dozwolony8-)
Wersja do druku
powoli (bardzo powoli) zaczyna sie zima w polsce- jestem ciekawy na czym jezdzicie i gdzie jezdzicie oraz wedlug siebie jak jezdzicie??maly subiektywizm dozwolony8-)
ja nie jeżdżę, i się nie dziwię... widzę z okna beskid śląski i ani kapki śniegu.... ;)
Jako, że mieszkam w górach to czasem jeżdżę, w dodatku do najbliższego wyciągu mam jakieś 60 metrów! Teraz mam Atomic Beta Race, 198cm długości, czyli typowo downhillowe, stabilne przy dużych szybkościach na prostych i spokojne bardzo przy skręcaniu. Poza tym mam jeszcze biegówki, ale niestety pies zeżarł mi buta, więc leżą nieużywane. Gdzieś jeszcze mam dwa komplety nart skokowych, ale niestety też bez butów. To jest dopiero jazda, długie na 250cm, szerokie jak deska snowboardowa i brak krawędzi! Nie ma szans tym normalnie skręcić (choć nie do skręcania służą te narty w końcu). Szkoda, że te lata mam już za sobą i teraz po pierwszym skoku pewnie by mnie odwieźli do szpitala :/
A tak na poważnie to macie jakieś wspomnienia, namiary refleksje lub traume po wizycie w stacji Jasna (Chopok) na slowacji ???
Wracam z zsylki pod koniec styczniua i ludzę sie że juz będzie śnieg. I tak ubzdural mi się Chopok.
Поздравляю с Новым Годом !!!
A ja właśnie wróciłem z wypadu "narciarskiego" do Szklarskiej Poręby. A że warunki jakie są/były wszyscy wiedzą jakie to wypad był bardziej barowy:) Udało się jednak troche pokulać w dół w Harahov'ie i ciutke w Szklarskiej. Sprzęt nie własny (jeszcze nie czuję potrzeby posiadanie własnego sprzętu), ale jak dla mnie było ok. Buty HEAD, narty Atomic (120+ i 160).
Ja byłem w Karpaczu , podobnie jak w szklarskiej deszcz zmył śnieg chociaż Kopa wyglądała na dośnieżaną
A je sobie śmigam na nartach HEAD.
A jak chcę pojeździć to tylko Alpy. Uważam że w Polsce się nie opłaca.
A jeśli do Polski do najczęścij Zielenic.
kasprowy , pilsko, szczyrk
narty niebieskie, rosiniole (fonetycznie)
na slowacji bylem 2 x ale nie na chopoku