Jestem ciekawy czy to przejdzie, bo jeśli tak, to byłoby SUPER.
http://wiadomosci.onet.pl/1448065,11,item.html
Wersja do druku
Jestem ciekawy czy to przejdzie, bo jeśli tak, to byłoby SUPER.
http://wiadomosci.onet.pl/1448065,11,item.html
Ale jak przejdzie, to czy aby na pewno Sosnowiec się załapie ?
:mrgreen:
Czyli wzorem przedwojennego Gdańska to będzie taka "Wolna Dzielnica Sosnowiec" ;-)
Biorac pod uwage Slaskie zapedy ambicyjne do bycia narodem niemieckim, proponuje oddzielenie sie Slaska od Polski i utworzenie IV Rzeszy ;)
DoMiNiQuE, nie myl pojęć ... zapędy i ambicje do bycia "Republiką Śląską" a nie "narodem niemieckim i IV Rzeszą" :evil:
... powiedzmy, że znam się na żartach ;) i uznam to za głupi bo głupi ale jednak żarcik :wink:
... a tak na marginesie to chciałbym widzieć polską gospodarkę gdyby tak się stało :?
No i rzeczywiscie tak myslą POlacy o śląsku !! A rzeczywistośc jest całkiem inna !! Żadnego wcielenia do niemiec nikt z nas nie chce !! Chcemy aby "POLSKA" traktowała nas normalnie a nie jak "czarnych" !!
Moris ma rację !!
Cytat:
DoMiNiQuE, nie myl pojęć ... zapędy i ambicje do bycia "Republiką Śląską" a nie "narodem niemieckim i IV Rzeszą"
... powiedzmy, że znam się na żartach i uznam to za głupi bo głupi ale jednak żarcik
... a tak na marginesie to chciałbym widzieć polską gospodarkę gdyby tak się stało ;)
Tylko zeby za 5 lat nie bylo ze chcecie być oddzielnym Państwem ;D
Panowie, ja oczywiscie zartowalem. Prosze mi sie tu nie unoscic ;) Jednak prawda jest, ze wielu slazakow na kazdym kroku przypomina o dawnych granicach, niemieckim pochodzeniu itp. odlaczeniu Slaska od Polski. Dla mnie to jest conajmniej chore. Zreszta wystarczy poczytac sobie niektore komentarze pod tym art.
z lekko przymrużonym okiem, ale powiem, że nie wiem gdzie faktycznie byłaby Polska gospodarka gdyby nie trzeba było płacić tych miliardowych danin na związki zawodowe górników i kolejarzy, no i na dofinansowywanie kopalni, restrukturyzację środowiska i inwestycje komuniakacyjne itp. itd.