alternatywny celownik katowy C
rozwydrzony obracanym wizjerem elektronicznym mojej nieodzalowanej eks-Minolty D7i z checia sprawilbym sobie cos w stylu:
Angle Viewfinder C
tylko moze niekoniecznie chce za to wydac tyle pieniedzy ile Canon by zechcial zedrzec :(
i stad moje pytanie zasadnicze: spotkaliscie sie moze z jakimikolwiek alternatywnymi celownikami do EOS-ow? nie musi byc z powiekszeniem obrazu. wystarczy, zeby dalo sie stanac nad aparatem i nie wyciagac srodkowej glowicy statywu (lepsza stabilnosc) albo tez wygodnie pracowac nisko, na nierozlozonym statywie.
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
Re: alternatywny celownik katowy C
Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
i stad moje pytanie zasadnicze: spotkaliscie sie moze z jakimikolwiek alternatywnymi celownikami do EOS-ow?
Ktoś na pl.rec.foto, lub pl.r.f.c. oferował stosunkowo niedawno celownik od Practiki zaadaptowany do EOS'a. Nawet z gościem zamieniłem kilka zdań, ale w końcu nie zdecydowałem się na kupno. Ponoć mocowanie jest zbliżone i wystarczy tylko pilniczek oraz trochę dobrych chęci.
Re: alternatywny celownik katowy C
Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
i stad moje pytanie zasadnicze: spotkaliscie sie moze z jakimikolwiek alternatywnymi celownikami do EOS-ow?
Ktoś na pl.rec.foto, lub pl.r.f.c. oferował stosunkowo niedawno celownik od Practiki zaadaptowany do EOS'a. Nawet z gościem zamieniłem kilka zdań, ale w końcu nie zdecydowałem się na kupno. Ponoć mocowanie jest zbliżone i wystarczy tylko pilniczek oraz trochę dobrych chęci.
dzieki za informacje! poki moj ojciec jeszcze na emeryture nie odszedl wykorzystam go do wygrzebania klamotow w robocie, bo co jak co, ale akcesoriow Praktikowych to on tam mial ;-) nawet w spadku odziedziczylem kopulke portretowa do Praktiki VLC2 ;-)
pozdrawiam