Witam !
Luty coraz bliżej i coraz bliżej oczekiwana premiera (chyba) nowego 3D . Mam jedno pytanie bo nigdzie nie moge tego znaleść na forum - czy matryca w tej nowej puszce ma być FF czy też crop 1,3 ??
Wersja do druku
Witam !
Luty coraz bliżej i coraz bliżej oczekiwana premiera (chyba) nowego 3D . Mam jedno pytanie bo nigdzie nie moge tego znaleść na forum - czy matryca w tej nowej puszce ma być FF czy też crop 1,3 ??
FF. Podążając za modę i wnikliwie przypatrując się tendencjom o świecie komputerów, Canon postanowił na zasadzie anologii skleić dwie matryce z 10D w jedną FF. 3D więc będzie pierwszym aparatem dwu matrycowym dającym w rzeczywistości obraz FF. Będzie to więc 3D Sensor2Duo.
Piszę szczerą prawdę. Jeżeli mi nie wierzysz - przeszukaj forum - zwłaszcza ten wątek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=12125
Wszystko się zgadza w 100%. No, może z wyjątkiem tego "z poważaniem" w sigu ;-)
A brakujace piksele w szczelinie pomiedzy matrycami beda interpolowana metoda E-PIRAZYDRZWI II.
a było stare 3d ??
A od kiedy to dwie matryce z 10D dadzą FF?
Chyba ze to bedzie dslr z proporcjami 4:3 (22.7x30.2) :D
A na serio to w/g mnie maja dwa wyjscia... Matryca z 1ds mk II albo to co jest obecnie w 5D. Imho pasowalo by raczej do tej matrycy zrobic lepsza puszke. Af z jedynek, uszczelnione body... Cos jak analogowa trojka...
Może dokleją jeszcze trzecią matrycę pod kątem i 3D będzie robiło zdjęcia 3D ;)