Witam. Chciałbym zakupić wężyk do aparatu. Zastanawiam się nad RS-60E3, lub jakimś innym, np. dwustopniowym. Proszę o poradę.
Wersja do druku
Witam. Chciałbym zakupić wężyk do aparatu. Zastanawiam się nad RS-60E3, lub jakimś innym, np. dwustopniowym. Proszę o poradę.
Ja sobie sam zrobilem taki jak ten:
http://www.peeters.com/300d.html
Schemat jest prosty ... do lutowania polecam wiekszego Jacka (3.5 mm) i potem wlozyc w przejsciowke 3.5 -> 2.5 mm
PS. jako bazy (pudelka) uzylem mlecznego opakowania po filmie 35mm :)
Ok. ;) Nie wyraziłem się do końca jasno. Canon oprócz w/w oferuje także RS-80N3 i RS-60T3. Jednakże są o wiele droższe od RS-60E3. W takim wypadku mogą wchodzić w rachubę zamienniki :-| . Na allegro są oferowane takie. Może takie? I co sądzicie o RS-60E3 ?
Pozdrawiam, Premislaus
Wg mnie lepiej sobie zrobić wężyk takim sposobem jak podał Korba lub kupić na allegro robiony za 15-20zł niz ten oryginalny. No chyba ze ktoś ma na zbyciu 90 zł :)
Mi było żal dawać tyle pieniędzy za wężyk i sobie zrobiłem. Ma jeden przycisk ;-) Pierwsze naciśnięcie to AF (mnie nie dotyczy), AE itd, a drugie to wyzwolenie migawki.
ja jestem zadowolonym "konsumentem" wezyka zaproponowanego przez korbe;)
zrozilem bez przejsciowki z 3,5 na 2,5mm;) dzial idealnie:) miodziooo;)
RS-80N3 na pewno nie współpracuje z 350D/400D, seria 60 tak. Jeśli cenisz ergonomię i estetykę bierz oryginał a jeśli kasę to sam sobie polutuj.
Uzywam rs-60e3 i jestem zadowolony. rs-80 nie dziala z 350d.