-
Czarnobyl, Prypeć.
Planuje wyjazd z rejon jak w nagłówku. Byłoby to na przełomie listopada i grudnia tego roku. Ciekawy jestem czy znaleźliby się chetni na taki wypad? Cały wyjazd potrwałby z 4 dni. Pobyt w strefie 1 dzień. Prypeć jest miastem "wymarłym" więc można zrobić zdjęcia w plenerze jakiego nigdzie indziej raczej sie nie znajdzie. Co do promoieniiowania to jego poziom jest całkowicie bezpieczny.
-
Ciekawe jak szumy wychodzą? :-D
Jak planujesz transport? Ile to km wychodzi?
-
-
W Warszawy to jakieś 800 km do Kijowa i z 70 do Czernobyla. Transport moim samochodem do Kijowa, a tam już jednodniowy wypad organizuje Ukraińska firma. Koszt jednodniowej "wycieczki" do zony to jakieś 120 - 150$. Co do reszty to nie kalkulowałem jeszcze dokładnie. Na benzynę trzeba by się zrzucić i w Kijowie doliczyc jakiś hotel.
-
wstępnie zaklepuje miejsce, jednak prosiłbym o w miare dokładny kosztorys (nie wiem, ile Twój samochód pali :) ) Ten koszt wycieczki to dla całej ekipy, czy od łebka?
-
wypas pomysl :) szkoda tylko, ze mnie na to nie stac .. trzymam kciuki, ze sie uda Panowie !!
-
Dlaczego w takim terminie? Zimą to chyba są bardzo ograniczone możliwości poruszania się, lepiej na wiosnę, na majówkę.
Ja myślałem już o tym od dawna, ale zima raczej odpada no i warto by poznać dokładnie koszty.
-
zamaskujcie porządnie sprzęt najlepiej żeby wyglądał jak marki zenith:)
-
Wybrałem końcówkę jesieni ze względu na światło (mam nadzieję). Dokładny kosztorys można zrobić jak będzie wiadomo ile osób chce jechać.
-