Re: Zdjęcia na koncercie?
Cytat:
Zamieszczone przez canis_lupus
W czwartek wybieram sie na koncert (Hey - w krakowskiej rotundzie). Chciałem ze sobą wziasc aparat i cyknac kilka zdjec. Niestety nigdy takiech zdjec nie robiłem. Mozecie mi cos poiradzic? Aparat to EOS 300 + kitowe szkło, lampa Sunpak 4000AF. Mozliwe ustawienia lampy: TTL, Full, 1/16. Chciałbym wykorzystywać głownie swiatło zastane a lampą tylko doswietlac. Jakie czasy i przysłony? Aha robie na superii 400.
Oooo - ja moze tez sie wybiore - ale na pewno bez aparatu. Choc sam akurat w Rotundzie nigdy nie robilem zdjec, to warunki tam, z tego co zaobserwowalem, sa przewaznie nie najlepszeznaczy - ciasno - nie ma, ze barierki 2 metry i dopiero scena.
Poza tym jak robi ktos zdjecia to zawsze bylo tylko chwilke i do widzenia. O lampe nie zawsze sie czepiali - ale niekotrych muzykow/organizatorow to moze draznic. Ostatni przyklad - Myslovitz nie draznilo, za to takiego milego pana co stal kolo glosnika bardzo. Nawet jak ktos robil fotki kompaktem z widowni to wychodzil stawal przed wokalista i grozil paluszkiem :D