Wpogoni za rozumem!!! :):):
tak czytam i czytam wiele postow na forum, jstem nowym uzytkownikiem praglem nadrobic zaleglosci wiec czytalem :) i tak doszedlem do wniosku ludzie zju calkiem powarjowali... Czy to wazne czym sie foci?? pogon jeden przesciga sie z 2 10d 20d 300d 1ds mark II czy zmoe nikon d70 a mzoe nowa cyfrowa lsutrzanka minolty?? SZOK! kiedys ludzie robili fotki smiena 8 albo zenitami i to byly wornie doskonale prace co teraz... ludzie chyba zapominaja w tym wszystkim ze to czy aaprat ma 6 milionm pix czy 8 a mzoe 14nie amz a wielkiego znaczenie jesli ma sie tylko aparat... chodzi mi o to ze spzet nie jest najwazniejszy i w natloku tym wysciugu nowinek technicznych zapominaja o tym ze to fotograf robi zdjecie a nie aparat... ja ejstem anrazie posiadaczem od miesiaca 300d uzywam z nim szkiel staloogniskowch m42 planuje zakup lamy jakiejs i jestem z niego bardzo zadowolony... POZDRAWIAM..... :D
Re: Wpogoni za rozumem!!! :):):
Cytat:
Zamieszczone przez cein
kiedys ludzie robili fotki smiena 8 albo zenitami
bo innych nie bylo. A teraz mamy kapitalizm,wolny rynkek, sraty taty i mnie akurat nie dziwi ze przy ogromie dostepnego sprzetu wiekszosc liczy kazdą zlotówke i przelicza ja na dodatkowa funkcje w aparacie.
Cytat:
Zamieszczone przez cein
.. ludzie chyba zapominaja w tym wszystkim ze to czy aaprat ma 6 milionm pix czy 8 a mzoe 14nie amz a wielkiego znaczenie jesli ma sie tylko aparat...
wybacz ale wedlug mnie roznica jest zasadnicza miedzy 4 a 14 milionami punkcikow i ma duze znaczenie. Oczywiscie nie popadamy w paranoje i nikt sie nie bedzie spieral 6 czy 6,5. Ale sa oczywiscie i tacy dla ktorych jest to sprawa najwyzszej wagi. To jednak juz zasluga marketingu. Tak jak np przegladajac jakies ogloszenia w gazetach producenci wala teksty "SZOK nasz najnowszy aparat ma zoom x40" z czego x10 to cyfrowe powiekszenie. Ale to tez mnie specjalnie nie dziwi poniewaz gro ludzi na to sie łapie a to oznacza ze producent zarabia. A jak zarabia duzo to moze opuscic ceny itd itd.
Cytat:
Zamieszczone przez cein
fotograf robi zdjecie a nie aparat.
osobiscie nie dokonca sie z tym zgadzam. Bez dobrego sprzetu np. przypadku lustrzanek
bez dobrego szkla nie zrobisz pozadnego zdjecia choc bys nie wiem jakim byl magikiem. A takie prawdy zywe ze "fotograf robi zdjecie a nie aparat" wkladam miedzy bajki.