To zdjęcie to mój pierwszy fotomontaż, proszę o sugestie czy można by coś w nim poprawić.
Oczywiście zdjęcie ptaszyny i tła to zdjęcia mojego autorstwa, ale ptaszynę zrobiłem na tak fatalnym tle że, zdecydowałem się na całkowita zmianę tła.
Wersja do druku
To zdjęcie to mój pierwszy fotomontaż, proszę o sugestie czy można by coś w nim poprawić.
Oczywiście zdjęcie ptaszyny i tła to zdjęcia mojego autorstwa, ale ptaszynę zrobiłem na tak fatalnym tle że, zdecydowałem się na całkowita zmianę tła.
jakos nie przypadl mi do gustu Twoj fotomontaz, bo:
-tlo ma horyzont przez srodek, chyba ciekawiej by bylo (dynamiczniej), jakby bylo inaczej
-tlo ma bure niebo - jak juz bym wybieral cos na tlo, to z ladniejszym niebem
-za duza GO w tym tle, ten ostry pieniek mnie rozprasza i zamiast patrzec na ptaszysko to wzrok kieruje gdzie indziej...
pozdr
w sume nie jest źle tylko dwa zarzuty - wydaje mi się że powinieneś wygubić ostrość tła (tak patrząc na ostrość ogona orła) po drugie to dobór tła - to raczej nie jest środowisko dla orła a już napeno za mała wysokość żeby orzeł sybował ale może się czepiam:)
IMHO...
1) GO jak wyzje
2)inne tlo
3) za duzy orzel.Wylgada jak by wlasnie atakowal operatora aparatu :P
strasznie plasko.
Może jakiś Mistrz PS-a / a jest ich trochę na naszym forum / by się podjął profesjonalnego osadzenia tej ptaszyny na jakimś innym tle ?
/ jesli ktoś by sie tego podjął ,mogę oczywiście przesłać RAW-a /.
A nie mozesz dac mu chmurek jako tla? A'la sven? ;)
https://www.canon-board.info/showthread.php?t=8035
fotomontaz - jest OK
ale to co powstalo zupelnie mnie nie przekonalo :(