Mam do Was pytanie jakie warunki trzeba spełniać aby pracować jako fotoreporter lub fotoedytor dla jakiejś takiej np GW..gazety wyborczej?
Czy Waszym zdaniem jest szansa aby dostać taką pracę?
Wersja do druku
Mam do Was pytanie jakie warunki trzeba spełniać aby pracować jako fotoreporter lub fotoedytor dla jakiejś takiej np GW..gazety wyborczej?
Czy Waszym zdaniem jest szansa aby dostać taką pracę?
trzeba robic dobre ( :shock: ) zdjecia, byc 24 h pod telefonem , miec samochod , nie miec rodziny , miec znajomosci , oczywiscie miec swoj sprzet , nie miec wakacji , dostawac 5zł za zdjecie , itd .
zycze szczescia
p.s.
najlatwiej zostac znanym fotografem jak sie ma tatusia co handluje ropa ,gazem idp. :mrgreen:
tomky, zapomnij...
oczywiście że jest szansa... ;)
mam dwóch kumpli którzy pracowali jako fotoreporterzy dla GW.
pierwszy z nich dostał sie tam dzięki znajomości redaktora naczelnego ( a jak by inaczej) , pracował także w PAPie.
drugi nie wiem jak sie dostał, jutro sie dowiem. wiem tylko tyle że wstydzi sie mówić ze tam pracował...
w każdym bądź razie obaj teraz zasilają szeregi polskich robotników w UK. jeden gary myje drugi wózkiem widłowym sie wozi...
u mnie w miescie jest kolo ktory pracuje chyba dla krakowskiej albo dziennika polskiego(sam nie wiem) lata ma juz swoje, troche dobrych zdjec w zyciu wczesniej zrobil artykulow napisal(glownie rajdy) i to co mnie rozwala ale gosc robi zdjecia pro1.
No tak gudzowaty to sie nie nazywam tatuś w mediach też nie robi....kiedyś napisałem do redaktorów poczytnych pism z podobnym pytaniem jakie tu zadałem no i oczywiście zgadnijcie ...oczywiście jak kamień w wodę ..sorrki kamień obraziłem on choć plusk daje...Pozdrawiam...
Wiesz, odnośnie Gudzowatego, też mi się tak kiedyś (głupio) wydawało... Ale przeczytałem dobry komentarz na prf:Cytat:
Zamieszczone przez Tomky
Znajdziesz wielu ludzi, którzy zafundują Ci kilka sztuk 1Ds, obiektywy, wyprawy do Afryki, _spore_ kieszonkowe itp. Tylko taki drobny szczegół: zagwarantuj, że wygrasz WPF.
Z ust mi to wyjales. Wygranie WPF uzanc mozemy za spelnienie warunkow, dzieki ktorym niemal dowolna redakcja zatrudni fotografa (z laurami WPF).
PO tym co powiedieliście zastanawiaja mnie 2 rzeczy.
To kto chce pracować w gazetach przy takich zarobkach, bo przeciez te zdjecia ktoś robi???
I Jakie warunki te osoby spełniły?!
Pozdrawiam Kuba
Cytat:
muflon
Osobiście nie mam nic do Panów Gudzowatych i pewnie junior ma talent jak sami stwirdziliście WPF nie leży na ulicy....Chciałem tylko odnieść się do postuChrismela,Cytat:
Wiesz, odnośnie Gudzowatego, też mi się tak kiedyś (głupio) wydawało... Ale przeczytałem dobry komentarz na prf:
Znajdziesz wielu ludzi, którzy zafundują Ci kilka sztuk 1Ds, obiektywy, wyprawy do Afryki, _spore_ kieszonkowe itp. Tylko taki drobny szczegół: zagwarantuj, że wygrasz WPF.