Drukowanie zdjec w domu - do 1000 PLN.
Witam,
Pytanie: na jakiej drukarce w domu za w miare rozdadne pieniadze mozna wydrukowac kilka zdjec w tygodniu? Aparat Canon A75. Budzet na drukarke do 1000 PLN. Z gory dzieki za wszelkie sugestie, rady oraz opis wlasnych doswiadczen z drukowaniem zdjec w domu. Bede wdzieczny za uwagi dot. kosztow eksploatacji proponowanych drukarek.
Pozdrawiam.
am.
Re: Drukowanie zdjec w domu - do 1000 PLN.
Cytat:
Zamieszczone przez machadam
Pytanie: na jakiej drukarce w domu za w miare rozdadne pieniadze mozna wydrukowac kilka zdjec w tygodniu?
IMHO problemem nie jest koszt drukarki, tylko koszt eksploatacji (tusze). Moim zdaniem drukowanie w domu jest absolutnie nieopłacalne!
Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
IMHO problemem nie jest koszt drukarki, tylko koszt eksploatacji (tusze).
Zdecydowanie popieram. Warto dorzucić nawet i drugie tyle do drukarki po to, żeby mieć tańsze tusze. Ja kiedyś z podobnych względów kupiłem sobie HP 930, mimo że wszyscy pukali się w głowę że lepiej stypendium na piwko wydać :)
A swoją droga, to pod pewnymi względami (szybkość!!!) mojej obecnej PSC 2410 do tej starej 930-tki dużo brakuje...
Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Moim zdaniem drukowanie w domu jest absolutnie nieopłacalne!
W sensie dosłownym ($$$) oczywiście masz rację. Ale jeśli doliczyć to, że nie trzeba łazić do labu, czekać no i ogólnie frajdę z całej zabawy - to czasem fajnie jest mieć możliwość drukowania fotek w domu. Ja większe partie zdjęć robię w superfoto (zawsze jak przyjeżdżam do Polski ;-)) ale jak mi coś odbije, to i w domu się lubię pobawić.
Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Ale jeśli doliczyć to, że nie trzeba łazić do labu, czekać no i ogólnie frajdę z całej zabawy - to czasem fajnie jest mieć możliwość drukowania fotek w domu.
Może i tak, ale często jest to zabawa tylko w przenośni :cry: Mam tu w pracy taką dość drogą drukarkę formatu A3 - jest to H-P CP1700. Pomimo tego niejednokrotnie źle wciągnie kartkę papieru foto w cenie 1 PLN/szt, czasem coś jej odbija i 'zapomina' o jednym kolorze (!) więc wydruk trzeba powtórzyć... Ogólnie nie opłaca się skoro mam stosunkowo blisko świetny lab, gdzie za format 20x30 płacę 4 PLN/szt. w opcji dla stałego klienta.