zrobilem pare fotek i ustawilem w 350 format RAW. zrzucilem pliki na kompa ale zrobil mi rozszerzenie CR2 i w PS CS i CS2 nie moge tego otworzyć... na bogów eterni mocy przybywaj... help masters
Wersja do druku
zrobilem pare fotek i ustawilem w 350 format RAW. zrzucilem pliki na kompa ale zrobil mi rozszerzenie CR2 i w PS CS i CS2 nie moge tego otworzyć... na bogów eterni mocy przybywaj... help masters
a w pudełku była instrukcja i płyta z softem?
Canon ZooomBrowser otworzy Ci to :) Potem sobie przekonwertuj do czego już tam chcesz.
Zwłaszcza instrukcja.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
hmmm pracuje w srodowisku OSX na PowerMacu 1,67... kolezka moj to samo i wczoraj zrzucal foty z 300d i wszycho sie otwieralo...czy pod 350 juz trzeba to badziewie instalowac?
troche slabo bo aplikacje pod Tigerem wszystko rozpoznaja iPhoto, Preview tylko PS nie wie o co chodzi... dziewne
no nic probuje dzieki za porade
No to instrukcja od PS-a. Też była w pudełku :twisted:
ooo chyba cie ponioslo... w moim nie bylo
No nie używam PS-a, więc nie wiem, ale jeśli nie było jej w pudełku, to niewątpliwie była na płycie.
Dokładniej w pliku PDF (który na Macu powinien się otwierać bez dodatkowego softu ;-))Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
W!
Wystarczy update dac w PS i sciagnie sobie odpowiednie pluginy i bedziesz mial obsluge RAW z 350D. Tak zreszta jest na stronie Adobe oraz w manualu napisane ;>