-
Podpisanie aparatu
Szukałem na forum, ale jedyne co znalazłem to ten wątek, być może źle szukam, jeśli takowa odpowiedz już padła, prosze o skierowanie mnie do niej.
Pytanie:
W jaki sposób podpisać aparat, aby dodawał automatycznie przy robieniu zdjęcia info do EXIF o autorze?
Podobno jest taki program, w pakiecie "Canon Solution Disk 6.0" - tylko który? Jak to zrobić?
-
A jaki aparat? Zdaje się, że wszystkich nie można. Tylko dSLR'y chyba.
-
Ixusy i powershoty (wiem bo mialem) też, z poziomu zoom browsera ex i dodatków. "My camera window" czy cuś, ale nie pamiętam nazwy bo nie używam już od dawna...
-
Teraz sprawdzałem z ciekawości. Jednak da się. Podpiąłem A95 i za pomocą CAMERA WINDOW z CANON UTILITIES da się zmienić OWNER's NAME.
-
Dzięki chłopaki, już sobie poradziłem (dzięki wam)
Poprostu, źle miałem zainstalowany software Canona - nie uruchamiał się "Camera Window"
Przeinstalowanie "Canon Solution Disc" rozwiązało problem...
...nazwa wprowadzona
-
Ja, dzięki Tobie tyż sobie 'podpisałem' kompakta - przy okazji :D
-
Cieszę się że "pomogłem" :)
-
Panowie jakiego macie Windowsa - bo mnie pod XP Camera Window nie dziala i przeinstalowywanie nic nie pomaga :( . Z tego co czytałem to pod XP sa problemy - czy komus sie to udalo rozwiazać ? bo nie chce mi sie instalowac Win 98 zeby to sprawdzic.
-
Ciekawe kto jeszcze dzisiaj pracuje na Win98? :lol:
Pod XP SP2 Camera Window pracuje u mnie bez zastrzeżeń.
Z resztą - ja nie używam tego. Wczoraj ino do podpisania użyłem.
Tak to wcale.
-
Tak, Windows XP
Ale pomogło dopiero odinstalowanie wszystkich elementów pakietu "Canon Solution Disc" i ponowna instalacja.