Witam
Niedawno kupilem obiektyw Tamrona porobilem troche zdjec i zaczal mi wyskakiwac blad.:sad:
Czy ktos sie juz z tym spotkal przy tym obiektywie?
Wersja do druku
Witam
Niedawno kupilem obiektyw Tamrona porobilem troche zdjec i zaczal mi wyskakiwac blad.:sad:
Czy ktos sie juz z tym spotkal przy tym obiektywie?
Witam
Z moim Tamronem jest to samo Co najmniej raz dziennie musi cos wyskoczyć
Error to standard – przynajmniej u mnie Czasami jest tez tak ze aparat nie widzi obiektywu wyskakuje przesłona 0 i musze wyciągać bateria Powiem szczerze ze już mam powolutku dość
U mnie ten blad az tak czesto nie wyskakuje. Dwa dni temu wyskoczy dwa razy. Od tego czasu nic. A zrobilem wczoraj pare zdjec.
Chce tylko wiedziec czy:
1. Ktos jeszcze ma takie same problemy z tym obiektywem (czy to tylko z moim jest cos nie tak i musze go reklamowac)?
2. Moze mozna to jakos usunac?
Dzieki z gory
Eeee... jak tylko dwa razy jednego dnia, to czym sie przejmujesz... :)Cytat:
Zamieszczone przez krist0
Co prawda na innym tamronie ale raz mi z 4 czy 5 razy error tego samego dnia wyskoczyl - jesli sie nie pojawia cyklicznie, jak u przemekstar, to przymknalbym na to oko. Jak sie pojawi, drugi, trzeci raz, to dopiero bym sie zainteresowal.
Wydaje mi sie ze 90% z nas zaliczylo 99tke. (a co po niektorzy nawet 4rke i 5tke :) )
Hm... Ja jej nie zaliczyłem ani razu przy normalnej pracy. Kolekcja obiektywów w stopce. Żaden z nich to nie jest Tamron. Swego czasu miałem Sigmę 18-200, też zero problemów.
Hmm, Panowie nie straszcie, własnie mialem zamawiac to szkielko do mojej trzydziestki- a teraz jestem w mega kropce- czyzby faktycznie az taka porazka?
Moze dotyczy to jakiejs konkretnej partii obiektywow?? Sam nie wiem co mam teraz robic- poczekac?
co o tym myslicie?
pozdrawiam!
w 17-50 jeszcze nie mialem nieprzyjemnosci spotkac takiego errora :) ale w T 70-300 mam go przy kazdej probie zrobienia zdjecia jezeli obiektyw ustawiony jest mniej wiecej powyzej 200 mm i przyslona ma wieksza wartosc niz max otwor dla danej ogniskowej.
Blad ten pojawia sie gdy przyslona blokuje sie i nie chce przymknac, lub wrocic, tak wiec moze to tego rodzaju problem.
czyli nie uslysze zdania: "bierz w ciemno" , juz nie raz slyszalem od znajomych co C to C. ale ten tamronik jest ciekawym szklem w ciekawej cenie, czy moze poczekac i wziac 17-40L? Oto jest pytanie, a szkielko potrzebne szybko......
Chociaz ta L-ka tez nie jest najwyzszych lotow, no i swiatlo...
dylemat.....
Szczerze mówiąc - pierwsze słyszę o błędzie. Może przetrzeć styki w aparacie ?
Mam jeszcze jedno pytanie:
czy ten blad moze miec zwiazek z lampa blyskowa?