problem z ostrością w 350D
Jak zwykle z problemem :) W moim Canonie 350D przy ręcznym ustawianiu ostrości nigdy nie mogę uchwycić ostrego zdjęcia w tym miejscu gdzie chce. Wizjer jest idealnie ustawiony, bo przestawiałem na każdy możliwy sposób, i to nie pomaga - obraz w nim mam idealnie ostry ale potem na kompie ostrość jest gdzieś PRZED fotografowanym obiektem. Przy AF ostrość łapie dobrze i fotka jest ostra tam gdzie trzeba...zmiana obiektywu nie pomogła.
Mam równeż wrażenie, że obraz jest lekko krzywy tzn. kadr obrócony o pare stopni. Coś jakby lustro było krzywo ustawione??
I teraz nasuwa sie pytanie: czy oddać ten aparat do naprawy i czekać pare tygodni? (bo do warszawy mam ok 400 km i nie opłaca się jechać) A może te aparaty tak mają? :P (w co nie wierzę) Lub ja mam złe oko i obraz wtedy gdy widzę idealnie faktycznie nie jest idealny...nigdy okularów nie nosiłem i widzę b. dobrze..
Serdecznie pozdrawiam! Liczę na wszelaką pomoc :) i wybaczcie mi że tyle napisałem, ale chyba im bardziej problem opisany tym łatwiej go rozwiązać.
problem z 7 punktowym pomiarem światła
Witam
Posiadam canona 350d od jakiegoś miesiąca jest na gwarancji proucenta... Może jestem przewrażliwony albo to jakaś usterka...zauważyłem problem z 7 punktowym pomiarem ostrości...tzn.niektóre diody świecą bardzo rozmytym światłem lub świecą bardzo słabo (bardzo niezauważalnie) lub wcale. Wczym może być problem...co to może być przyczyną?? Czy ta usterka jest poważna oraz to czy ta userka kwalifikuje się do oddania sprzętu do serwisu??
Proszę o pomoc
Pozdrawiam