Podobno bardzo dobry obiektyw. Zastanawiam się nad nim ale czy to dobra cena? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33939485
A może warto poszukać tańszej Sigmy 70-200 f/2.8?
Macie jakieś opinie?
Wersja do druku
Podobno bardzo dobry obiektyw. Zastanawiam się nad nim ale czy to dobra cena? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33939485
A może warto poszukać tańszej Sigmy 70-200 f/2.8?
Macie jakieś opinie?
Popatrz tutaj :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
:D :lol: :D
:lol:
Ale jaja, kompletnie nie zajarzyłem, że to Czacha! :D (na allegro Czachurek :) )
No dobra, ale nadal nie wiem jak 80-200 wytrzymuje porównanie z Sigmą 70-200 bo o tej Sigmie to myślałem już od pewnego czasu.
Podam ci swoja subiektywna opinie - ja CHCE ten 80-200 2.8L , i tylko jak jego nie uda mi sie dorwac to w ostatecznosci kupie Sigme 70-200 2.8 EX :roll:Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Kto pozyczy 3500? ;)
To ja go kupię, a potem Ci odsprzedam po 'okazyjnej' cenie :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
80-200 bije Sigmę na głowę we wszystkim z wyjątkiem AF (Sigma jest HSM, a 80-200 nie jest USM). Ale główny problem jaki jest z 80-200 to serwis. Dzwoniłem do Canona w Warszawie z pytaniem czy 80-200 jest serwisowany. Pan odpowiedział mi, że jeśli jescze sa części na magazynie to tak, a jeśli się skończyły to już nie :evil: . Głównie oczywiscie chodzi on napęd AF-u, bo reszta to pikuś.Cytat:
No dobra, ale nadal nie wiem jak 80-200 wytrzymuje porównanie z Sigmą 70-200 bo o tej Sigmie to myślałem już od pewnego czasu.
Z drugiej strony to jest L-ka, a więc jak sie nie sypneła do tej pory, to pewnie przeżyje nas wszystkich :wink:
Sigma czy 80-200 - trudny wybór, u mnie pewnie sie skończy na Canonie 200/2.8L :)
Arkan
I to jest słuszna koncepcja :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
A ja jednak potrzebuje zooma. W wielu sytuacjach reportersko-sprawozdawczych zoom nozny jest niemozliwy (tlum, ograniczenia terenu czy wystroju itp). Dlatego 200 2.8 odpada :roll:
W przypadku krótkich ogniskowych mogę ew. się z Tobą zgodzić, natomiast w przypadku długich zdecydowanie nie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez