trzeba się spieszyć statywy kupować ponoć włókno węglowe ma być
ponoć włókno węglowe ma jakoby być szkodliwe (jak azbest albo i bardziej) i w związku z tym ma być zabronione
https://www.otomoto.pl/news/wlokno-w...ymi-przepisami
ja ostanio tak ze dwa lata temu kupiłem - zwykle kupuję takie długożyciowe statywy bo lubię wieczne narzędzia - to taka ekologia dobrze rozumiana (ostatni kupiłem z 15 lata temu i pewnie bym dalej używał ale nóg nie umiem rozkręcić żeby wyczyścić bo już mu się należy - więc kupilem nowy - no i trochę nieekologicznie chciałem cztery sekcje), tym razem padło na leofoto, polecam bo zadziwiająco premium ten chiński produkt jest.
Odp: trzeba się spieszyć statywy kupować ponoć włókno węglowe ma być
To pachnie grubymi nićmi. I lobbystami.
Zawsze zafascynowany jestem wybiórczością takich zarządzeń.
Ciekawe czy zastanawia się tam ktoś nad losem miliardów energooszczędnych żarówko-świetlówek pomysłu niejakiego Philipsa, wypartych przez jeszcze bardziej ekologiczne "żarówki" LEDowe. I kto myśli o utylizacji akumulatorów z aut elektrycznych, a wcześniej o wpływie produkcji tych aut na ślad węglowy, dziurę ozonową (to już zapomniany, niemodny motyw :D), plastiki w oceanach i degradację plemników.
mam dwa karbonowe statywy, bardzo mały i bardzo duży, i szukam trzeciego kompaktowego w góry :) myślę nad Ulanzi Y lub coś podobnego, w okolicy 1kg
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
To pachnie grubymi nićmi. I lobbystami.
Zawsze zafascynowany jestem wybiórczością takich zarządzeń.
Ciekawe czy zastanawia się tam ktoś nad losem miliardów energooszczędnych żarówko-świetlówek pomysłu niejakiego Philipsa, wypartych przez jeszcze bardziej ekologiczne "żarówki" LEDowe. I kto myśli o utylizacji akumulatorów z aut elektrycznych, a wcześniej o wpływie produkcji tych aut na ślad węglowy, dziurę ozonową (to już zapomniany, niemodny motyw :D), plastiki w oceanach i degradację plemników.
jakiś rok temu zmieniłem (częściowo) flaki dobrego blaszaka - wszytko hulało na rawach z r5 nawet się nie zająknął, na filmach również - myślę że windows 11 wygrywa w cuglach wszystkie konkursy na generację elektrośmieci - ekologia w czystej postaci