5 załącznik(ów)
Sigma RF 18-50 f2.8 DC DN contemporary
Sigma RF 18-50 f2.8 DC DN contemporary to pierwszy obiektyw z autofocusem od niezależnego producenta optyki dedykowany do Canon EOS R. Ten mały, jasny i uniwersalny zoom możecie już teraz zamówić w kwocie 2390 zł czyli dokładnie takiej samej jak w wersji do Sony czy Fujifilm X. W moich rękach od kilku dni i pozwoliłem sobie nagrać o nim materiał. Tu kilka zdjęć.
Załącznik 17024
Załącznik 17025
Załącznik 17026
Załącznik 17027
Załącznik 17028
Odp: Sigma RF 18-50 f2.8 DC DN contemporary
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Sigma RF 18-50 f2.8 DC DN contemporary to pierwszy obiektyw z autofocusem od niezależnego producenta optyki dedykowany do Canon EOS R. Ten mały, jasny i uniwersalny zoom możecie już teraz zamówić w kwocie 2390 zł czyli dokładnie takiej samej jak w wersji do Sony czy Fujifilm X. W moich rękach od kilku dni i pozwoliłem sobie nagrać o nim materiał. Tu kilka zdjęć.
Załącznik 17024
Załącznik 17025
Załącznik 17026
Załącznik 17027
Załącznik 17028
Zdjęcia bezsprzecznie dowodzą, że obiektyw nadaje się do robienia zdjęć, czy jednak z siedmiolistkową przysłoną będzie jak napisałeś na Optycznych "gamechanger"? - raczej na bezrybiu APS-C nowych bagnetów, co tu mówić wszystkich producentów FF, i rak ryba i to dodatkowo z F/2.8.
Cytat:
Zamieszczone przez
totamten
Zdjęcia bezsprzecznie dowodzą, że obiektyw nadaje się do robienia zdjęć, czy jednak z siedmiolistkową przysłoną będzie jak napisałeś na Optycznych "gamechanger"? - raczej na bezrybiu APS-C nowych bagnetów, co tu mówić wszystkich producentów FF, i rak ryba i to dodatkowo z F/2.8.
Nie jest wybitny, ma swoje wady - nie twierdze, ze nie. Raz, to konstrukcja sprzed kilku lat. Dwa, jest bardzo kompaktowa. Przy jasnym świetle i niskiej cenie to musi mieć swoje przełożenie na jakość zdjęć.
Dla mnie natomiast jest jak najbardziej ok - spieszyłem się rano i zdjęcia które tu dodałem to są wyrendereowane klatki z filmu, wiec mogla trochę jakość poleciec.
https://www.cyfrowe.pl/obiektyw-sigm...anon-rf-p.html - jak ktos zainteresowany :) to mozna poprosic o super cene :) i jest super :) mniej niz 2 tysie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dilbercik
Może ktoś wie, dlaczego w teście na Sony Alfa 1 ten obiektyw ma sporą dystorsję przy 18 mm, ale jest ostry przy f/2,8 w całym kadrze, a na R7 nie ma takiej dystorsji przy 18 mm i ma kiepskie rogi kadru?
https://www.the-digital-picture.com/...mp=0&APIComp=0
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Ja nie wiem, ale zdaje się że porównano 2 bardzo różne body ?
Ten Sony alpha 1 to FF i kosztuje straszne pieniądze, a R7 wiadomo APS-C - inne matryce, inne rozdzielczości ?
Jak to porównać ? No chyba że istnieje inna wersja Sony A1 ?
Chętnie bym zobaczył fotki na bagecie RF ......najlepiej z R7, ale jakoś nie widać ?
Już prawie kupiłem 14-35 f:4 L Canona, a teraz też mam zagwozdkę ?
czego fotki chcesz zobaczyc :)
a masz jak wrzucic kilka RAW-ow z tej Sigmy? troche na duzych przyslonach (2.8~3.5) z bliskiej odleglosci i potem jakies dalsze dystansy (widoczkowe) na f/5.6 albo f/8.0 jesli o mnie chodzi
biorac pod uwage cene tej Sigmy to rozwazam ja na wymiane RF 18-150 (ktory rzadko uzywam powyzej 50mm, a ktorego swiatlosila generalnie d* nie urywa).
Szkoda że to nie linia Art. Tam dopiero Sigma pokazuje co potrafi.