1 załącznik(ów)
Zimowy Cashback Canon edycja 2023/2024
Odp: Zimowy Cashback Canon edycja 2023/2024
Uff :) Nie żałuję, że kupiłem 100-500 podczas "festiwalu", bałem się, że będę żałował, ale jednak wtedy była lepsza cena :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Uff :) Nie żałuję, że kupiłem 100-500 podczas "festiwalu", bałem się, że będę żałował, ale jednak wtedy była lepsza cena :)
Cena bazowa jest raczej standardowa obecnie. Jeśli teraz sklep zrobi fajne promo to cashback działa niezależnie. Najlepsze w tym roku dopiero przed nami :D
Chociaż to prawda, w składki roku ceny festiwalowe były mega.
nie ma na liście 70-200, więc też nie żałuję (jeszcze :D )
Z tego co pamietam 70-200 f2.8 było ostatnio w cashbacku w letnim 2022. Od tamtej pory nie.
Ja dodam, że na festiwalu wyszło mi za RF 100-500 finalnie 12 699 PLN.
Wziąłem do tego raty 0% w Credit Agricole (bez żadnych kosztów) + jako że jestem łasy na wszelkiego rodzaju promocje i po krakowsku lubię oszczędzać to jeszcze dałem namówić się w Credit Agricole na założenie konta i podpięcie kredytu, dzięki czemu wpłacając na to konto 1500 PLN miesięcznie i robiąc 5 transakcji miesięcznie mam to konto za darmo i jeszcze dostałem +100 PLN za założenie konta i przez 10 miesięcy oddają mi 40 PLN / miesięcznie od spłaty raty w terminie (rata spłaca się automatycznie).
Tak więc finalnie wychodzi 12 699 - 500 PLN (bonusy z banku) = 12 199 PLN.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Wziąłem do tego raty 0% w Credit Agricole (bez żadnych kosztów) + jako że jestem łasy na wszelkiego rodzaju promocje i po krakowsku lubię oszczędzać to jeszcze dałem namówić się w Credit Agricole na założenie konta i podpięcie kredytu, dzięki czemu wpłacając na to konto 1500 PLN miesięcznie i robiąc 5 transakcji miesięcznie mam to konto za darmo i jeszcze dostałem +100 PLN za założenie konta i przez 10 miesięcy oddają mi 40 PLN / miesięcznie od spłaty raty w terminie (rata spłaca się automatycznie).
No raty 0% to fajna opcja, ja dalej spłacam R6 w ten sposób, które sprzedałem kilka miesięcy temu :D
Mnie od wszelkich rat odstraszają... telefony z banku. Kur, jak ja nienawidzę, kiedy mnie coś wiąże z czymś, a później to wykorzystuje w niewłaściwy sposób (telefony, telemarketingi, generalnie zabawa moimi danymi osobowymi). No i też w życiu wziąłem 2 razy coś na raty jak byłem młody: Canona 550d i wziąłem kredyt na mój pierwszy samochód. Od tej pory stronię nawet od rat 0%. Jak uzbieram hajs, to biorę za gotówkę i tyle mnie widzieli w sklepie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
No raty 0% to fajna opcja, ja dalej spłacam R6 w ten sposób, które sprzedałem kilka miesięcy temu :D
A nie miałem w umowie kredytowej nic o prawie zastawu na aparacie? Pytam, bo często taki zapis jest w tego typu umowach a wtedy sprzedaż takiego aparatu jak raty jeszcze nie są spłacone od strony prawnej jest de facto nie zgodny z umową z bankiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Mnie od wszelkich rat odstraszają... telefony z banku. Kur, jak ja nienawidzę, kiedy mnie coś wiąże z czymś, a później to wykorzystuje w niewłaściwy sposób (telefony, telemarketingi, generalnie zabawa moimi danymi osobowymi). No i też w życiu wziąłem 2 razy coś na raty jak byłem młody: Canona 550d i wziąłem kredyt na mój pierwszy samochód. Od tej pory stronię nawet od rat 0%. Jak uzbieram hajs, to biorę za gotówkę i tyle mnie widzieli w sklepie.
Każdy robi jak uważa. Oczywistym jest, że raty 0% są obarczone najczęściej dodatkowym kontaktem z danym bankiem, ale często na etapie zawierania takiej umowy można odznaczyć odpowiednie checkbox-y i nie będą męczyć. Ja akurat nie miałem nic przeciwko. Ja do tego podchodzę tak, że wolę mieć jednak pewną poduszkę finansową na czarną godzinę i dlatego bardzo często korzystam z takich możliwości.
Ogólnie to się mocno zdziwiłem na tą promocję ze zwrotem 40 PLN od raty (10 rat), bo de facto w tym przypadku bank mi nie oddaje z moich kosztów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Wlasnie wjechały obniżki od ceny katalowej na wszystkie obiektywy w ramach promocji CashBack oraz kod rabatowy double cashback. Na przykładzie RF100-500:
Kup za 13739 zł (taniej o 1150 zł) wpisując w koszyku kod: DOUBLE1150
Do tego cashback od Canona w wysokości 1150 i mamy cenę finalna 12589.