Hej
Szukam laptopa.Nie wchodzą w grę Mcbooki. Lekki, przenośny 14, który najlepiej się nada do przeglądania i obróbki zdjęć. Wszystko dla pasjonata. Cena ok 4000-4500 zł
Wersja do druku
Hej
Szukam laptopa.Nie wchodzą w grę Mcbooki. Lekki, przenośny 14, który najlepiej się nada do przeglądania i obróbki zdjęć. Wszystko dla pasjonata. Cena ok 4000-4500 zł
HP Elitebook 840 lub 1040, generacja G9 lub G10
to jedyne co sam rozważam, ale raczej wygra Maczek Air 15 M2
Są nowe maci z M3.
Nie ma jeszcze Air.
Air M3 to pewnie w następnej iteracji
Natomiast z obrabianiem na Air to tak na dwa razy, jest wydajny ale występuje w nim efekt zwalniania jak się nagrzewa bo bazuje na pasywnym chłodzeniu.
Jak ktoś obrabia dużo, ciężko odszumia, eksportuje często setki zdjęć itp będzie bardziej zadowolony z niezaburzonej wydajności MacBooka Pro wspartej kiedy trzwba chłodzeniem aktywnym - wentylatorami.
Oczywiście do amatorskich działań obrobkowych gdzie jesteśmy w stanie strawić, że eksport setki zdjęć potrwa dłużej niż by mógł na MacBook Pro wystarczy.
Fajny wątek. Założyciel mówi, że nie MAK, a Wy tylko o tym.
Według ograniczeń pytającego wybrałbym ten
https://www.x-kom.pl/p/1170564-noteb...l#Specyfikacja
Wybrałem tylko według specyfikacji, nie używałem.
do tego co wypisałeś mam PCta
Air ma być na wyjazdy, tj maksymalnie lekki i jedynie na zgranie fot z karty, szybki czek i selekcja fot, obróbka paru z nich, ew. szybki montaż paru sekund video w Premierce, oprócz tego głównie net o office. Jedyne co mnie skłania do Pro to slot na karty SD :D
przeczytałem
a przeczytałeś moją odpowiedź?
i mój powyższy post nie jest do Ciebie, wiec ocb :roll:
Był pod moim, więc pomyślałem. Nie zrozumieliśmy się, przepraszam.