Cześć,
Tragedia się stała ;p Czy da się coś z tym zrobic? Ma ktos doswiadczenie poparte sukcesem w łaczeniu takiej tasmy, zeby obiektyw dzialal pownownie?
Załącznik 9458Załącznik 9459Załącznik 9460
Wersja do druku
Cześć,
Tragedia się stała ;p Czy da się coś z tym zrobic? Ma ktos doswiadczenie poparte sukcesem w łaczeniu takiej tasmy, zeby obiektyw dzialal pownownie?
Załącznik 9458Załącznik 9459Załącznik 9460
Pytasz poważnie czy jaja sobie z nas robisz?
Poszukaj w sieci, może sam flex uda się kupić. Jaki to obiektyw?
Sam flex może i uda się kupić, ale nie polecam samodzielnej wymiany taśmy. Tu trzeba rozebrać kawał obiektywu, przeważnie trzeba mieć do niego instrukcję serwisową i odpowiednie narzędzia, bo nie wszystko się da załatwić śrubokrętem.
problem w tym, ze do tego nie ma czesci zamiennej, bo pisali inni... i tutaj jest wlasnie problem jak to ogarnac... czy wogole da sie, szkoda mi troche obiketywu ;/
Inwalidę kupić, np ze zbitym szkłem - umknęło mi, to jakiś popularny typ ?
Wszystko jest do ogarnięcia, pytanie powinieneś zadać jednak inaczej -- czy warto? Nie napisałeś jakie to szkło. Jeśli to jest obiektyw za 10k to warto powalczyć, a w praktyce, poszukać serwisu, który rozkręci ten obiektyw i elektronika, który ogarnie tę taśmę... Jeśli to jednak jest szkło o wartości sentymentalnej, to sam musisz sobie odpowiedzieć.