Perfect Picture – reality show z systemem RF
Perfect Picture – reality show z Canonami systemu RF, czyli przygody użytkowników smartfonów z bezlusterkowcami 8-)
Dla niezorientowanych w temacie: https://www.canon.pl/perfect-picture/
Dobry sposób na promocję sytemu RF wśród widzów kochających "swoich" smartfonowych influencerów xD
Człowiek bez smarftona wyjdzie, ale smartfonowe przyzwyczajenia z człowieka nigdy :p
PRODUKTY WYKORZYSTYWANE W PROGRAMIE:
Aparaty
EOS R6
EOS R10
EOS RP
POWERSHOT G7 X MkIII
Obiektywy
RF 16mm F2.8 STM
RF 35mm F1.8 Macro IS STM
RF 50mm F1.2 L USM
RF 50mm F1.8 STM
RF 85mm F1.2 L USM
RF 85mm F2 MACRO IS STM
RF 100mm F2.8 L Makro IS USM
RF 14-35mm F4 L IS USM
RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM
Odp: Perfect Picture – reality show z systemem RF
:shock: Czy inne firmy stać psychicznie na taki bezczelny lans?!
1 załącznik(ów)
Re: Odp: Perfect Picture – reality show z systemem RF
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
:shock: Czy inne firmy stać psychicznie na taki bezczelny lans?!
Zamykają się w swoim systemie RF i założyli pas cnoty na bagnet RF to teraz muszą się lansować na rynku i pokazać, że niby nawet taki smartfonowy Influencer zrobi znakomite zdjęcia bezlusterkowcem, który trzymał w życiu pierwszy raz w życiu i nie potrafił chwilę wcześniej założyć obiektywu a minutę później wykonał zdjęcia deklasujące zawodowych fotografów w kategorii fotografia sportowa i reklamowa panoramując jadące pojazdy na torze :mrgreen:
Reasumując - kup ML canona a on odwali za ciebie całą robotę, czyli każdy może być "fotografe" i wykonywać profesjonalne sesje fotograficzne kupując bezlustro canona
xD
Załącznik 9252
ps.
w przyszłym roku będą dodawać R10 do hotelowych ręczników kąpielowych w promocji ;)
2 załącznik(ów)
Jak widać po ww. odpowiedziach - zalał mnie stek inwektyw bo śmiałem coś napisać o canonie na forum canona.
Wracając do tematu wątku zastanawia mnie całkowity brak pokrycia używanego sprzętu w programie Perfect Picture z tym wyszczególnionym na stronie reklamowej tego programu przez canona https://www.canon.pl/perfect-picture/
W czołówce programu specjalista od rajdów i driftu Rafał Kurek pomagał uczestnikom informując o podstawach fotografii rajdowej, ale podał informacje że uczestnicy do realizacji zdjęć pojazdów jadących na torze wyścigowym otrzymali zoomy canona 24-105, których w żaden sposób nie wyszczególniono w wykazie sprzętu (PRODUKTY WYKORZYSTYWANE W PROGRAMIE) https://www.canon.pl/perfect-picture/ i na stole ich też nie zauważyłem.
Jaki jest sens informowania na stronie canona o użytych w programie Perfect Picture aparatach i obiektywach w chwili, gdy uczestniczy programu używają zupełnie innych obiektywów? Wygadał się o tym fotograf Rafał Kurek podczas wywiadu. Ale pewnie się tylko czepiam, bo to przecież normalne, że takie programy mają mało wspólnego z realnym światem i producenci np. smartfonów też pokazują zdjęcia wykonane przez aparaty DSLR twierdząc, że wykonane zostały przez smartfona ;)
https://tvn.pl/programy/Perfect-Pict...adanie-6148783
Załącznik 9254
Załącznik 9255
A tak przy okazji, kto to jest "Zosia Promińska"? Bo tam piszą, że to "doświadczona i znana fotografka", a ja o żadnej takiej agrafce nie słyszałem.
Telewizja sobie zrobiła program o fotografii tak? ( nie mam TV od 10 lat i nie oglądam, wiec nie bardzo wiem o co chodzi)
Canon domyślam się jest sponsorem programu i ból **** o co ? O to, że nie sony sigmy i tamrony są reklamowane w programie czy że jak?
Już wiem. Trzeba zrobić drugi program dla fanów Nikona i Sony. Widzę to tak: 10 starszych panów, siwych z wąsem lub brodą i zoomem 70-200 opierającym się o brzuch, przez 45 min pier****olą jaki to Canon jest słaby, bo bagnetu nie udostępnił firmom trzecim.
@robertskc7 trafiłeś w sedno.
W końcu jakiś program o fotografii. Może trafi do mas i znowu na fali będą aparaty. Btw tv nie oglądam od 2003 ^^.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Telewizja sobie zrobiła program o fotografii tak? ( nie mam TV od 10 lat i nie oglądam, wiec nie bardzo wiem o co chodzi)
Canon domyślam się jest sponsorem programu i ból **** o co ? O to, że nie sony sigmy i tamrony są reklamowane w programie czy że jak?
Już wiem. Trzeba zrobić drugi program dla fanów Nikona i Sony. Widzę to tak: 10 starszych panów, siwych z wąsem lub brodą i zoomem 70-200 opierającym się o brzuch, przez 45 min pier****olą jaki to Canon jest słaby, bo bagnetu nie udostępnił firmom trzecim.
Dokładnie tak jest. Zresztą jestem przekonany, że inne firmy też uczestniczą w takich promkach - normalna sprawa i nie widzę potrzeby żeby temu poświęcać jakąś szczególną uwagę.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
W końcu jakiś program o fotografii. Może trafi do mas i znowu na fali będą aparaty. Btw tv nie oglądam od 2003 ^^.
A ja nie oglądam od matury .... czyli jakieś 16 lat przed kolegą :)
Coś mnie ważnego ominęło :D ?