Jaka lampa błyskowa reporterska na wbudowany akumulator?
Czołem. Możecie polecić jakąś lampę błyskową reporterską na wbudowany akumulator dla Canona? Wiem, że jest Quadralite Stroboss 60EVO, ale obecnie nie jest dostępna na rynku. Jest Yongnuo YN686EX-RT, ale reputacja marki jest słaba. Coś jeszcze?
Odp: Jaka lampa błyskowa reporterska na wbudowany akumulator?
Cytat:
Zamieszczone przez
C80
Czołem. Możecie polecić jakąś lampę błyskową reporterską na wbudowany akumulator dla Canona? Wiem, że jest Quadralite Stroboss 60EVO, ale obecnie nie jest dostępna na rynku. Jest Yongnuo YN686EX-RT, ale reputacja marki jest słaba. Coś jeszcze?
Z ciekawości, dlaczego?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bo doświadczenia z takimi 4xAA mam słabe i wolę mieć z akumulatorem na np. 400 błysków. Widzę, że jest jeszcze Godox Ving V860 ver II i III.
Cytat:
Zamieszczone przez
C80
Bo doświadczenia z takimi 4xAA mam słabe i wolę mieć z akumulatorem na np. 400 błysków. Widzę, że jest jeszcze Godox Ving V860 ver II i III.
no to Canon el-1, mam używam tylko dodatkowy aku kosztuje tyle co lampa YN[emoji3]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajna lampka, ale za 5 tysi? To podziękuję, innym razem :D
Cytat:
Zamieszczone przez
C80
...Widzę, że jest jeszcze Godox Ving V860 ver II i III.
Na YT jest wiele videorecenzji i ludzie bardzo sobie je chwalą. Sam się zastanawiam nad zakupem właśnie Godox Ving V860 III. Ewentualnie Godox V1.
hmmm a zestaw czarne enellopy plus 600ex II ? youngnuo dużo szybciej pada od canona, a te czarne akumulatorki kozackie są.
Do lamp reporterskich są także zewnętrzne źródła zasilania. Byle jaka chińska lampa ma gniazdko do battery packa.
Ja używam YONGNUO YN600EX-RT II od kilku lat z 6D, 6D Mark II oraz R6 i jestem zadowolony.
Cytat:
Zamieszczone przez
raziel88ck
Ja używam YONGNUO YN600EX-RT II od kilku lat z 6D, 6D Mark II oraz R6 i jestem zadowolony.
watek nie o tym, ale dla mnie to najgorsza lampa jaką miałem, grzała się jak mały piecyk, i przestawała działać do wystygnięcia, siatka wspomagania af swieciła nie tam gdzie trzeba, barwa swiatła nieco inna niż canon 600ex, a deklarowana moc to można między bajki włozyć