Mam zamiar kupic ten obiektyw (do 350D), czy waszym zdaniem wart jest tych pieniedzy, jak wychodzi jakosc zdjec (mozliwe wady i zalety) oraz czy ktos moze mi podeslac na e-mail jakos fotke ( badz umiescic na forum). Z góry dziękuję.
Wersja do druku
Mam zamiar kupic ten obiektyw (do 350D), czy waszym zdaniem wart jest tych pieniedzy, jak wychodzi jakosc zdjec (mozliwe wady i zalety) oraz czy ktos moze mi podeslac na e-mail jakos fotke ( badz umiescic na forum). Z góry dziękuję.
Dobry obiektyw to taki obiektyw, który robi zdjęcia, które Ci zadawalają. Jak utoniesz w magii wykresów, tabelek itd., to ręczę - nie będziesz zadowolony. Moja rada jest taka - idź do sklepu i poproś o założenie szkła. Jeśli efekt Cię zadowoli to bierz. Ja byłem kiedyś posidaczem 28-135 IS. Byłem zadowolony i cieszyły mnie zdjęcia z tego szkiełka, do momantu w którym dowiedziałem się na pewnym forum, że nie powinienem być zadowolony, a zdjęcia z nigo to kaszana :) Chcę, abyś sobie tego oszczędził - nie warto tracić na to czasu.
Tym niemniej forumowicze zaraz każą Ci kupić Tamrona 28-75/2.8:D
A jak kupisz cokolwiek innego to się dowiesz, że wtopiłeś kasę lub jesteś frajer, bo wszystko inne to: mydło, bliki, aberracja, powoduje frot lub back focus z każdą puszką, winieta, AIDS i ptasia grypa :)Cytat:
Zamieszczone przez Encor
Jak możesz się wstrzymać do wtorku 20.06 to poczekaj. Będę cały dzień na imprezie własnie z tą sigmą 24-70 f/2.8 DG Macro. Chyba, że będzie lało, to pewnie nie pojadę.
Będę robił zdjęcia na dworzu i trochę pod namiotami z beznadziejnym światłem (tu z lampą).
Sam jestem ciekaw efektów:)
19.07.2006 - UWAGA nowe, sklepowe egzemplarze mają zazwyczaj FF na 24 mm. Ten model był wypożyczony i nie miał wad. Chcesz kupić to najpierw sprawdź szkło!!!
Póki co 2 fotki z sigmy 24-70 f/2.8.
BEZ JAKIEJKOLWIEK OBRÓBKI.
http://www.lab74.pl/images/IMG_2323.JPG
http://www.lab74.pl/images/IMG_2463.JPG
PS
Może ktoś ten wątek wrzucić do działu "obiektywy..."?
O Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!
Nie zapomnij też sprawdzić, jak Ci to będzie w ręcach leżało, bo ta Sigma to straszne bydlę, a 350D maluczki :-)
Szczerze mówiąc to leży idealnie. Szczególnie z lampą i gripem jest dobrze wyważona. Niestety ma kilka wad i ciągle się zastanawiam czy ją brać czy kupić jednak 24-105L lub 24-70L. Cena ponad x2 ale...Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Opiszę wrażenia (mieszane uczucia) z fotografowania z tą sigmą dziś lub jutro wieczorem. Wrzucę też kilka fotek ludzi.
Na dziś nos psa i kwiatek (wygląda na BF, ale wiał wiatr i gałązka się kiwała - sigma ostrzyła idealnie!) muszą wystarczyć:(
Ouuu.. ładny egzemplarz się trafił..
Cichy musi cierpieć :)