6 załącznik(ów)
[pwa] moje zdjęcia sportowe
Cześć!
Od dawien dawna fotografuję, a od paru lat fotografuję regularnie koszykówkę.
Dziś doszła piłka nożna (mój pierwszy raz na meczu).
Do tej pory oglądałem/czytałem forum - czas pokazać coś swojego :-)
Wybrane kadry z debiutu na piłce nożnej (choć może od koszykówki powinienem zacząć?):
01.
Załącznik 6023
02.
Załącznik 6024
03.
Załącznik 6025
04.
Załącznik 6026
05.
Załącznik 6027
06.
Załącznik 6028
Co sądzicie?
R5 + 100-400L II i sporadycznie 70-200/2.8
W pełnej rozdzielczości można obejrzeć na stronce sport.zuzka.pl (klikalny link w stopce)
Odp: [pwa] moje zdjęcia sportowe
Cytat:
Zamieszczone przez
pwa
Cześć!
Od dawien dawna fotografuję, a od paru lat fotografuję regularnie koszykówkę.
Dziś doszła piłka nożna (mój pierwszy raz na meczu).
Do tej pory oglądałem/czytałem forum - czas pokazać coś swojego :-)
Wybrane kadry z debiutu na piłce nożnej (choć może od koszykówki powinienem zacząć?):
01.
Załącznik 6023
02.
Załącznik 6024
03.
Załącznik 6025
04.
Załącznik 6026
05.
Załącznik 6027
06.
Załącznik 6028
Co sądzicie?
R5 + 100-400L II i sporadycznie 70-200/2.8
W pełnej rozdzielczości można obejrzeć na stronce sport.zuzka.pl (klikalny link w stopce)
A na którym zdjeciu jest Lewandowski? ? Boisko piłkarskie względem koszykówki gdy chodzi o centrum akcji że względu na przestrzeń, to jak Atlantyk do Bałtyku, zupełnie inny stopień trudności wyeksponowania dynamiki i akcji, ale z tych zdjęć widać, że wiesz w którą stronę płynąć. Masz fajne ustawienia R5, kadry przykuwają wzrok lekkością kolorów, nie nachalnością prezentacji.
Odp: [pwa] moje zdjęcia sportowe
Cytat:
Zamieszczone przez
totamten
A na którym zdjeciu jest Lewandowski? ? Boisko piłkarskie względem koszykówki gdy chodzi o centrum akcji że względu na przestrzeń, to jak Atlantyk do Bałtyku, zupełnie inny stopień trudności wyeksponowania dynamiki i akcji, ale z tych zdjęć widać, że wiesz w którą stronę płynąć. Masz fajne ustawienia R5, kadry przykuwają wzrok lekkością kolorów, nie nachalnością prezentacji.
To fakt - zupełnie inna przestrzeń. Powiedziałbym jak morze do sadzawki :-)
Kadrowanie via tele to też inna sprawa niż na 85mm... tej mojej ulubione 85/1.2 używanej na koszu mi najbardziej brakowało. Choć już wiem, że są sytuacje, gdzie się uda ją zastosować - trzeba mieć ją tylko pod ręką na drugim body ;-)
Miałem szereg "spóźnień"w akcjach - szczególnie jak piłka spadała... niepotrzebnie czekałem na rozwój wydarzeń "i kadr" - trzeba focić a kadr wybrać potem. Po raz pierwszy wybierałem z 1400zdjeć ok 50... (na koszu robiłem ok 350, teraz R5 ok 600, z czego z 200kasowałem a na bieżąco w aparacie...)
Dzięki za miłe słowa... muszę ćwiczyć aby nie rozczarować Roberta jak mu już foto trzasnę:lol: