Dlaczego jest taki problem, że ów soft nie istnieje na ten model? Na samo 7D jest.
Wersja do druku
Dlaczego jest taki problem, że ów soft nie istnieje na ten model? Na samo 7D jest.
Kiedyś jak o tym czytałem to był tam jakiś problem z portem softu na aparat z dwoma procesorami, ale to było kilka lat temu. Szczerze mówiąc o ile w moich poprzednich aparatach używałem ML to w 7dII w ogóle nie odczuwam takiej potrzeby.
ML jest ekstra, ale raczej do zabawy tylko.
Filmy w formacie RAW wyglądają super i dają duże możliwości jednak System pracy z plikami dng jest strasznie upierdliwy.
Właściwie nie nadaje się to do profesjonalnego zastosowania.
Można w ten sposób zrobić fajne demo, ale pracować tak dzień w dzień to masakra.
Dla mnie największym problemem w pracy z ML było utrudnione wywoływanie 2 sąsiadujących scen filmu.
Każda osobno wyglądała super jednak aby zgrać kolory nasycenia jasność i skleić to w jakąś spójną całość to niezwykle trudne gdy nie można robić tego "na żywo".
Prawdę mówiąc szkoda czasu na walkę z ML.
Do tego modelu raczej nie będzie ML.
oprocz filmu istnieje jeszcze fotografia. powiedzialbym nawet , ze aparat fotograficzny jest przeznaczony glownie dla fotografii , a tutaj ML moze stanowic wspaniale uzupelnienie funkcji , w ktore aparat nie jest wyposazony ( co za slowo , rozumiem teraz skad powstalo "wypasiony ").
wada - pobor pradu rowniez w stanie uspienia - bateria wystarcza wiec na krocej , oraz nieco wolniejsze wybudzanie aparatu - 2 , 3 sek.
dlaczego nie ma dla d7mk2 trzebaby zapytac autora programu. byc moze , dlatego iz jest to model niezbyt rozpowszechniony , malo popularny , a obecnie juz nawet stary.
Magic Latern nie jest już chyba rozwijane. 80D do dziś nie ma ML i bardziej się przez to opłaca kupować 70D lub 60D albo 80D i męczyć się bez ML.
Na 500D z ML zauważyłem tylko że te dodatkowe funkcje na głównym ekranie aparatu migają oraz że aparat czasem nie wyłacza się całkiem (wygaszony ekran i miga niebieska dioda, trzeba zwracać na to uwagę i wyłaczyć go jeszcze raz, bo drainuje to baterie). Jedna bateria starsza nadal na te 400-5000zdjęć, więc tu akurat nie widać różnicy.