Odp: Re: Brak błysku na LIVE
Cytat:
Zamieszczone przez
rysz
A nie macie przypadkiem włączonego trybu cichego w LV?
Ja miałem i nie błyskało. Wyłączyłem i wyzwala (40D) :)
Jesteś Wielki [emoji3]... miałem włączony tryb 1 w ciche nagrywanie LV.
Przy wyłączeniu lampy błyskają nawet jak na stopce jest sam nadajnik.
Dzięki.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5abf176298.jpg
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Re: Odp: Brak błysku na LIVE
Cytat:
Zamieszczone przez
jamto
No faktycznie zadziałało, coś czułem, że to niemożliwe żeby na live nie błyskało. To zapytam z drugiej strony. Co daje zaznaczenie tryb 1, tryb 2. Dotyczy to tylko nagrywania?
Przy okazji @
rysz skoro taki obeznany jesteś, da się wydłużyć podgląd live , na to chwilę za szybko mi się wyłącza z automatu.
Poszukałem i wygląda na to, że czas podglądu LV nie jest ograniczony. Po prostu po określonym czasie bez naciśnięcia żadnego przycisku aparat przechodzi w tryb uśpienia, więc wyłącza podgląd i opuszcza lustro. Zmień czas automatycznego wyłączenia lub całkowicie wyłącz tę funkcję i powinno pomóc.
Co do trybów cichych: różnica jest taka, że w trybie 2 powrót migawki jest realizowany dopiero, jak puścisz spust migawki, a w trybie 1 natychmiast.
Odp: Re: Odp: Brak błysku na LIVE
Cytat:
Zamieszczone przez
rysz
Poszukałem i wygląda na to, że czas podglądu LV nie jest ograniczony. Po prostu po określonym czasie bez naciśnięcia żadnego przycisku aparat przechodzi w tryb uśpienia, więc wyłącza podgląd i opuszcza lustro. Zmień czas automatycznego wyłączenia lub całkowicie wyłącz tę funkcję i powinno pomóc.
Co do trybów cichych: różnica jest taka, że w trybie 2 powrót migawki jest realizowany dopiero, jak puścisz spust migawki, a w trybie 1 natychmiast.
Dzięki za fatygę, ale gdzie tego szukać? Dotychczas nie znalazłem...
Czyli jednak tryb cichy dotyczy zdjęć?
Re: Odp: Re: Odp: Brak błysku na LIVE
Cytat:
Zamieszczone przez
jamto
Dzięki za fatygę, ale gdzie tego szukać? Dotychczas nie znalazłem...
Czyli jednak tryb cichy dotyczy zdjęć?
U mnie dotyczy wyłącznie zdjęć, bo 40D nagrywania nie ma ;)
Zgaduję, że w nowszych modelach tak samo, bo przy filmowaniu migawka używana nie jest.
Gdzie jest ta funkcja w 80D nie mam pojęcia. U mnie jest to pierwsza pozycja w pierwszej zakładce z 'kluczem' w menu ("Autom. wyłącz.").