Zakup body w budżecie 4000-5000
Witam!
Po kilku dniach przemyśleń doszedłem do wniosku by sprzedać canon 80D z gripem sigme 10mm i 17-50 sigme. Pieniądze z tego chciałbym przeznaczyć na nowe body.
Teraz posiadam już canon 5d mk II.
Chciałbym by to było uwzględnione.
Ewentualnie karty grip baterie z 80D jak to możliwe by zostały. By nie generować kosztów.
Obiektywy na stanie to:
Cannon 50mm 1:8, sigmę 70-200 2.8, CANON EF 35mm f/2 canon 85mm f.1.8 Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD
W planach 24-70 /28-70 tamron /canon i samyang 12mm.
Biorąc to pod uwagę co mam proszę o poradę.
Fotografia to natura, koncert, sport(hokej) rodzinne uroczystości czy czasem wesele znajomcyh.
Odp: Zakup body w budżecie 4000-5000
PO co Ci c80 d?
przeciez nie bedziesz targal zawsze ze soba obu aparatow?
- jeden bedzie zawsze lezal.
lepiej pozbyc sie tego co niepotrzebne cz yli c5mk2 ( ktory jest aparatem dobrym )i obiektywow do aps i kupic R.
10 lat nie bedziesz musial myslec o zmienie body , przy takim tempie rozwoju jaki znamy w sotatnich latach u canona.
80D miałem przed 5d mkII i chcę sprzedać teraz.
a sorry , zle przeczytalem.
racja. oczywiscie.
sprzedaz wszystkiego z aps , i ewentualnie nawet c5 a zakup wspolczesnego modelu.
mimo dziwactw R ma b. dobra opinie - cena jest umiarkowana .
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
a sorry , zle przeczytalem.
racja. oczywiscie.
sprzedaz wszystkiego z aps , i ewentualnie nawet c5 a zakup wspolczesnego modelu.
mimo dziwactw R ma b. dobra opinie - cena jest umiarkowana .
Na obecną chwilę trzymam się tego co pisałem. C5 zostaje. A coś do tego.
Cytat:
Zamieszczone przez
K@milos
Witam!
Po kilku dniach przemyśleń doszedłem do wniosku by sprzedać canon 80D z gripem sigme 10mm i 17-50 sigme. Pieniądze z tego chciałbym przeznaczyć na nowe body.
Teraz posiadam już canon 5d mk II.
Fotografia to natura, koncert, sport(hokej) rodzinne uroczystości czy czasem wesele znajomcyh.
Musisz pomyśleć o puszce, która ma dobry obrazek na wysokich ISO + IBIS i anti fliker (koncerty) oraz wydajny FPS (kl./s) + sprawny i celny układ AF (Sport) i dwa sloty na zapis równoległy (wesela). W innym przypadku kupisz podobny aparat z identycznymi parametrami, które już masz w posiadanej puszce, co IMO jest pozbawione sensu i będą to wyłącznie niepotrzebnie wydane pieniądze.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Musisz pomyśleć o puszce, która ma dobry obrazek na wysokich ISO + IBIS i anti fliker (koncerty) oraz wydajny FPS (kl./s) + sprawny i celny układ AF (Sport) i dwa sloty na zapis równoległy (wesela). W innym przypadku kupisz podobny aparat z identycznymi parametrami, które już masz w posiadanej puszce, co IMO jest pozbawione sensu i będą to wyłącznie niepotrzebnie wydane pieniądze.
Brzmi jak ustawiony przetarg pod jednego producenta :). Pasuje tylko A7III :).
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
Brzmi jak ustawiony przetarg pod jednego producenta :). Pasuje tylko A7III :).
Czyżby canon nic takiego nie oferował. Nie chodzi mi o zawodowe pstrykanie. To co robię to glównie z pasji i hobby. Rzecz jasna nie znaczy, to że jakość ma być byle jaka.
w stosunku do c5mk2 poprawe jakosci rysunku zobaczysz dopiero w R lub c5mk4.
Mozesze wykorzystac optyke jaka posiadasz.
utrzymanie dwoch systemow aps i ff jest niepotrzebne.
Cytat:
Zamieszczone przez
K@milos
Czyżby canon nic takiego nie oferował. Nie chodzi mi o zawodowe pstrykanie. To co robię to glównie z pasji i hobby. Rzecz jasna nie znaczy, to że jakość ma być byle jaka.
Sprzedaj to 5DII (jeżeli to nie jest jakiś klejnot rodzinny) i kup R. Szkła co masz zadziałają lepiej niż na 5DII, obrazek i AF to zupełnie inna liga. Jak tak zrobiłem ponad rok temu.