Czy myślicie że naprawdę pojawi się 6D mk3 ?
Czy warto na to poczekać?
https://www.photographytalk.com/cano...i-release-date
Wersja do druku
Czy myślicie że naprawdę pojawi się 6D mk3 ?
Czy warto na to poczekać?
https://www.photographytalk.com/cano...i-release-date
6D3 nie będzie robił zdjęć, kup już lepiej 6D mark 1 classic.
Być może się pojawi; kup coś używanego, w dobrym stanie z serii 1DX, np. mark II. Wyjdzie mark III, to starsze modele dx będą jeszcze tańsze. I jestem przekonany, że cena używanego dx-a nie będzie odbiegać od nówki 6d markIII w sposób istotny, a jakością i 6d mark VIII będzie w tyle za dzisiejszym dx, choćby nawet robił zdjęcia :lol:.
Aktualnie mam 6Dmk1 i wciąż zastanawiam się nad sensownością sprzedaży przy dzisiejszych cenach - to jedno, a drugie co kupić w zamian ?
6Dmk2 ? RP ? czy może jeszcze coś zupełnie innego ?
--- Kolejny post ---
1DX mk2 z pewnością to świetny sprzęt, ale niestety finansowo poza zasięgiem.
@grreeg kup bezlustro. Miałem 6d, super aparat po wcześniejszych cropach. Potem kupiłem 6d2, też spoko ale WOW nie było. Kolejne WOW miałem dopiero po kupnie R.
jesli masz aparat to podstawowe pytanie - dlaczego chcesz zmienic , czy musisz teraz?
Osobiście nie czekam juz na żadną lustrzankę, na żadne wielkie ciężkie body (powyżej 500g).
Na razie zostaję ze swoim staruszkiem 6D, którego 9pkt AF przy obecnych wypustach sony na poziomie 500pkt AF wygląda po prostu żałośnie, nie mówiąc o trybie śledzenia :D Ale działa, nie jest przeładowany pixelami, plastyka mi odpowiada, praca aku też. Wiem natomiast, że mój kolejny zakup to będzie jakiś lekki mirrorless. Problem na razie jest ze szkłami. Sony nie ma, Canon dopiero co rozbudowuje, producenci niezależni coś tam wypuścili, ale nie odświeżają, muszę jeszcze trochę poczekać. Szkoda też, że wszyscy idą w te pixele, a nie zawsze idzie za nimi szczegółowość (jak w M6 II).
chcialbym, zeby autor wymienil jego problemy z autofokusem. jesli mial mkII kiedykolwiek w rece, bo calkiem sporo tych internetowych "dziennikarzy" malo z krytykowanych rzeczy mialo w rece :DCytat:
The camera does not have 4K capabilities, and its autofocus sometimes caused troubles to photographers.
wychodzi na to, ze mkII jest gorszy od mkI.Cytat:
This is a shame, especially since the Canon 6D Mark I provided so many outstanding features, and because of that, it was one of the most popular cameras of its time.
ja chyba inne te szostki mialem.
nie wiem co bym chcial wymienic w 6D II na obecna chwile. dla mnie ona jest o kilka software'owych poprawek oddalona od idealu (do moich potrzeb). i to sa wszystko kwestie obslugi, nie szpejow w srodku.
drugim mankamentem, ktory mi doskwiera w 6D II sa zd* zaprojektowane L-brackety, przez ktore nie da sie ekraniku wygodnie przekrecic przy pracy w poziomie. i niestety nie znalazl sie jeszcze nikt, kto by wykminil, ze to mozna poprawic :/
Po prostu ktoś był rozczarowany poziomem usprawnień nowej szóstki względem starej. Dla Ciebie było super, dla niego nie, oczekiwał więcej/lepiej itd.