Jakie body do 400-500 zł?
Cześć, naszło mnie ostatnio na zakup jakiegoś niedrogiego sprzętu do popstrykania na wakacjach kilku portretów i krajobrazów.
W planie mam zakup używanego szkła Canona 50mm 1.8 (ewentualnie zamiennik). Niestety nie mam pojęcia jakie używane body mógłbym otrzymać w kwocie 400-500 zł. Bardzo proszę o porady :) Zdaje sobie sprawę, że budżet jest minimalny, ale wiem, że w tych pieniądzach też da się zrobić przyzwoity portret, czy krajobraz - miałem już ten obiektyw. Dziękuje za pomoc :)
Odp: Jakie body do 400-500 zł?
wejdź na allegro, zaznacz Canon w aparatach i daj max 500 zeta
po chwili będziesz wiedziała na co cie stać
40D lub 500D powinieneś znaleźć w dobrym stanie w cenie do 500zł.
Parę miesięcy temu (planując zakup M50) sprzedałem 50D za kwotę trochę wyższą od Twojego planowanego budżetu. Polecam bo dziś sam bym od siebie kupił ten zestaw na ekstremalne wypady ;)
https://archiwum.allegro.pl/oferta/c...801452864.html
Znajomy sprzedaje canona eos 1100d w idealnym stanie, przebieg nawet do 10k nie dobił. W cenie obiektyw canona 50mm 1.8 II. Warto za 500 zl?
jak obiektyw sprawny to tak
Taka uwaga w sprawie obiektywu. 50mm 1.8 wystepuje w trzech wersjach. Najlepiej oceniana jest wersja STM a wersja II najgorzej. Zwróc na to uwagę.
Quote:
Originally Posted by
Mohinder
Taka uwaga w sprawie obiektywu. 50mm 1.8 wystepuje w trzech wersjach. Najlepiej oceniana jest wersja STM a wersja II najgorzej. Zwróc na to uwagę.
Zdaje sobie z tego sprawę, gdyż miałem wersje STM. Zależy mi tylko na niedrogim zestawie, żeby sobie czasem popstrykać coś w górach czy na wakacjach (w tym dużo portretów) i żeby mi go nie było szkoda. Z tego co zauważyłem z 50mm 1.8 II też da się zrobić ładne zdjęcie. Czy to aż taka wielka różnica? :)
Może nie wielka ale cena prawie taka sama więc odpowiedz sobie co bys wybrał. Ja posiadam wersję STM i powiem tak, oczekiwałem od niej więcej a jak w wersji II jest słabiej to cieszę sie z wyboru.