Odp: Z Canona eos m50 na DSLR
Zostaw M50, eye AF jest super do portretów, z lustrem nawet 80D nie będzie tak łatwo.
ja bym zostawił i kupił coś innego
Jeżeli nie masz problemu z AF przy ruszających się obiektach - to raczej bym nie zmieniał.
Jeśli już nachodzi cię ochota to weź włóż do swojej torby ze sprzętem tak z 3- 6 kilo. Jak się nie zmieści weź większą torbę( L są większe)
Jak zmienisz na lustro to z pewnością będziesz chciał zmienić obiektywy - na cięższe itd.
Ja kupiłem Olympusa OMD i teraz moja 7d mkII z L -kami leży i się kurzy bo jakość zdjęć z tego malucha mi wystarcza i mam go wszędzie nie mówiąc o zadowoleniu mojego kręgosłupa.
Rozumiem, dzięki za odzew :)
Nie można do końca wyrozumieć co Ci przeszkadza w M50. Podepniesz do niego każde szkło: EF, EF-S, EF-M. Tu nie ma ograniczeń.
Matryca zbliżona do 80D. AF sprawny.
Korpus Ci nie leży w dłoni?
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Nie można do końca wyrozumieć co Ci przeszkadza w M50. Podepniesz do niego każde szkło: EF, EF-S, EF-M. Tu nie ma ograniczeń.
Matryca zbliżona do 80D. AF sprawny.
Korpus Ci nie leży w dłoni?
Chciałem poznać opinie bardziej doświadczonych ludzi. Czy właśnie matryca jest zbliżona do 80d. Korpus dobrze leży w łapie.
Sensor w 80d nawet gorszy ze względu na starszy procesor. Mniej fps'ów gorszy AF, ja bym nie zmieniał ale jak Cię swędzi kieszeń go 4 it!
To co chcesz zrobić to uwstecznienie :)
Jeśli kusi Cię lustro to lepiej 5D dla zabawy. :lol: