Potrzebuję kupić rezerwowe body na jedno zlecenie. Budżet ok 1000zł. Myślałem od 7d bo oprócz tego, że ma w miarę dobry af to ma cropa, a czasem crop by mi się przydał do ptaków. Macie jakieś inne pomysły??
Wersja do druku
Potrzebuję kupić rezerwowe body na jedno zlecenie. Budżet ok 1000zł. Myślałem od 7d bo oprócz tego, że ma w miarę dobry af to ma cropa, a czasem crop by mi się przydał do ptaków. Macie jakieś inne pomysły??
jak do ptaków,amatorsko, to i 40d styknie, ceny pewnie około 500zł
Nie chcę inwestować w to body dużo więcej niż 1000zł. Na aukcjach najlepszy sprzęt jaki widzę to właśnie 7d. 40d ok, ale af gorszy i konstrukcja starsza.
40d da radę
Nie mam wystarczajacego doświadczenia i wiedzy, ale obejrzałem fotki ptaków z 30d , zrobione przez kolegę i były spoko.Moje z40d(kupionego od kolegi z forum, nie były gorsze). Nie wiem, czy 7d ma wparcie ML,jeżeli tak , to czy potrafisz ocenić jakość matrycy,która może byc bardziej wyeksploatowana (filmowanie).
Może lepiej dołożyc do m50 (opinie z forum).Jedyne , co wzbudza wątpliwości , to seria.
Ja bym kupił jeszcze raz 40d z dobrych rąk.Jedyna wada(cecha), to waga.
Wczoraj sprzedałem świetnie zachowane 50d z gripem za 600. Myślę że to dobra opcja.
Ostatnio kiedy przeglądałem swoje fotki z.. dawna.. zdziwiłem się, jak niezły obrazek ten 7d generował, mimo że wyposażony w niesławną 18mpx matrycę - z czasem "przeświadczenie" o marności jego obrazowania przesączyło się do mojego umysłu z różnych forowych tekstów.
7d ma jeszcze jedną zaletę - ten, w sumie budżetowy aparat, ma naprawdę sensowny af.
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
natenczas najtańsza opcja to wypożyczenie i chyba ją wybiorę