Mam do was male pytanie..
Kolega bedzie wracal z Lonynu za okolo miesiac i moze mi ten obiektywik przywiesc..
Jakie sa wasze opinie na jego temat ?
Wersja do druku
Mam do was male pytanie..
Kolega bedzie wracal z Lonynu za okolo miesiac i moze mi ten obiektywik przywiesc..
Jakie sa wasze opinie na jego temat ?
Nie znam go, ale gadając w ciemno powiedziałbym, że nie wierzyłbym w cuda :wink:Cytat:
Zamieszczone przez MichalP
nop juz praktycznie z niego zrezygnowalem :) czytajac testy rozne :))) pozostane przy pierwszej mysli tamrona 28-75 f/2,8
Vitez powiedziałby, że to jest mądra decyzja :wink: Ja skomentowałbym, że mogą być mądrzejsze :mrgreen:Cytat:
oks :) to jak masz propozycje to pisz :) ja z checia rozwaze :))) tylko prosze o trzymanie sie kategorii do 1600 zl :)
np. Tokina 28-80/2.8Cytat:
nieco wyzej niz moj zakres finansow :) choc moze sie dozbiera do swiat ... musze poczytac o nim ale widze ze w testach ladine stoi - chocby i tu http://www.photozone.de/2Equipment/easytxt.htm
No to może Tokina 28-70 Pro. Nie znam obiektywnego porównania z 28-80, ale wydaje mi się, że to jest mniej więcej tej samej klasy szkło. Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.Cytat:
Akurat wg testow obie Tokiny slabiej wypadaja od Tamrona wiec nie nazwalbym ich madrzejszymi decyzjami 8) .
Lens Test Guide - ilosc punktow zebranych w testach w magazynach foto, wg photozone.de
Tamron AF 2.8 28-75mm LD XR Aspherical SP 4.14 (3) = very-good
Tokina AF 2.8 28-80mm AT-X Pro 3.66 (4) = good
Tokina AF 2.6-2.8 28-70mm AT-X Pro II 3.42 (5) = good
A do kolegi zakladajacego watek: czemu umiesciles go w podforum Canon dSLR a nie w 'Obiektywy i lampy blyskowe' ?
Pozwole sobie przeniesc...
Nie podważam wiarygodności tych testów! Osobiście jednak (a co, wolno mi :mrgreen: ) preferuję 'mocność' obiektywu kosztem odrobinę gorszej optyki.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez