5dm1 brak reakcji - dziwna usterka
Witam. objawy :
1. po włączeniu dziala tylko maly wyswietlacz
2. mozna zmieniac iso punkty af czas
3. nie widzi obiektywu
4. lcd martwe , nie reaguje na menu info etc.
5. po otwarciu klapki nie wylacza sie
Co mnie zaciekawilo po otwarciu klapki (grip) wyjeciu bateri ( guzik na ON ) wcisnieciu bateri ponownie aparat zaczyna zyc , ostrzy male lcd sie podswietla , lecz dalej brak kontaktu z lcd , polaczenia z USB , po zamknieciu klapki grip traci kontakt , dziala tylko male LCD :(
Nie wiem czy dobrze wyjasnilem , moze ktos mial podobny problem :( Szkoda mi go ...
Odp: 5dm1 brak reakcji - dziwna usterka
Elektronika na płycie głównej siadła. Nie zalało go coś ostatnio?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jokozzz
Witam. objawy :
1. po włączeniu dziala tylko maly wyswietlacz
2. mozna zmieniac iso punkty af czas
3. nie widzi obiektywu
4. lcd martwe , nie reaguje na menu info etc.
5. po otwarciu klapki nie wylacza sie
Co mnie zaciekawilo po otwarciu klapki (grip) wyjeciu bateri ( guzik na ON ) wcisnieciu bateri ponownie aparat zaczyna zyc , ostrzy male lcd sie podswietla , lecz dalej brak kontaktu z lcd , polaczenia z USB , po zamknieciu klapki grip traci kontakt , dziala tylko male LCD :(
Nie wiem czy dobrze wyjasnilem , moze ktos mial podobny problem :( Szkoda mi go ...
Sprawdzałeś bez gripa?
Dzien przed byl lekka mrzawka ale watpie zeby zostal zamoczony podczas sesji , bez gripa tak samo jest ... czyli plyta głowna do wymiany ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jokozzz
Dzien przed byl lekka mrzawka ale watpie zeby zostal zamoczony podczas sesji , bez gripa tak samo jest ... czyli plyta głowna do wymiany ?
Sprawdzałeś z innym obiektywem?
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Sprawdzałeś z innym obiektywem?
z wieloma i nic ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Jokozzz
z wieloma i nic ...
Ślij na Żytnią. Najwyżej zapłacisz tylko za ekspertyzę. Ja bym przywracał do życia bo to unikalne body. Wyjątkowy obrazek.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Ślij na Żytnią. Najwyżej zapłacisz tylko za ekspertyzę. Ja bym przywracał do życia bo to unikalne body. Wyjątkowy obrazek.
padła plyta głowna ... za 200 zl moge miec sprawna ... czy sama wymiana wystarczy czy trzeba cos programowac? chyba ze przelutowanie eproma wystarczy z starej do nowej ?
Ma ktos wsad eeprom do 5dm1 ?