1. Mniszek lekarski
Załącznik 744
2. Szyszka sosny
Załącznik 745
3. Huba pod oblężeniem
Załącznik 747
Wersja do druku
1. Mniszek lekarski
Załącznik 744
2. Szyszka sosny
Załącznik 745
3. Huba pod oblężeniem
Załącznik 747
Jeśli się nie mylę to Twoje pierwsze kadry w zabawie z fotografią ....
Ale drąż temat dalej, jak na razie to -taki proste ,,pstryki''
Zdjęcie nr 1 - Kwiat -mniszek, rośnie w naturze w pionie, więc lepszym kadrem było by kadrowanie pionowe....
Reszta bez komentarza....
hehe, też tak miałem że pierwsze wyjście z aparatem w plener to strzelałem co popadnie, aby tylko zdjęcie zrobić i zobaczyć jak wyszło.
Każdy chyba miał takie początki, przynajmniej w fotografii cyfrowej gdzie zdjęcie teoretycznie nie kosztuje nic :)
Na forum trafią Ci się przeróżne komentarze. Po prostu nie bierz tego do siebie i się nie obrażaj. Wyciągaj wnioski a z każdym kolejnym zdjęciem będzie coraz lepiej.
Szyszka, pomijając sensowność takiego kadru i tego co miał przedstawiać, trochę za ciemna.
jak napisał Italy, pstrykaj, pstrykaj i jeszcze raz pstrykaj.
Im dalej w las tym więcej będziesz wiedział lub wiedziała (nie ma podpisu a po samym nicku ciężko wyczuć)
Za rok wrócisz do tych zdjęć z pierwszego posta i będziesz mieć sporo śmiechu :)
Tak jak napisałem wyżej, nie bierz do siebie komentarzy które mogą się pojawić tylko wyciągaj z nich wnioski.
Wrzucaj kolejne fotki.
Pobaw się RAW-ami. Większość zdjęć, na pierwszy rzut oka źle naświetlonych, da się tam poprawić (jak choćby tą szyszkę).
Z czasem gdy Cię to wciągnie, kup Lightrooma lub zainstaluj jakiś darmowy program do obróbki RAWów. Naprawdę warto.
Pozdrawiam
adamm
Chyba faktycznie to "wyczucie" przychodzi z czasem bo na moje amatorskie oko zdjęcie "Huba pod oblężeniem" jest rewelacyjne ! ;)