Canon EOS 1000D - jaki szerokokątny obiektyw
Witam,
posiadam obecnie Canona 1000D 18-55mm. Potrzebuje do niego obiektyw szerokokątny który pomoże mi w fotografowaniu wnętrz i nieruchomości.
Mam problem w wyborze obiektywu który będzie w miarę dobrej cenie i będzie mi dobrze służył w nieruchomościach.
Jestem całkowicie początkująca dlatego bardzo proszę o pomoc.
Odp: Canon EOS 1000D - jaki szerokokątny obiektyw
10-18 to tani UWA (ok. 900 zł za nówkę, w żadnym systemie nie ma tak tanio), tylko nie wiem jak u niego z dystorsją. Czy nie potrzeba czegoś lepszego (Sigma, Tokina?). Koledzy zaraz polecą Canony z serii "L" ;)
Chciałabym właśnie coś lepszego ale nie za miliony, tak ze średniej półki cenowej. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
markaz
Chciałabym właśnie coś lepszego ale nie za miliony, tak ze średniej półki cenowej. :)
Bierz 10-18. Na 100%, to Ty będziesz największym problemem zestawu i szkło za miliony niczego nie zmieni.
Powinien być wystarczający, do tego jeszcze jakiś sensowny flash (raczej duży do wnętrz).
Cytat:
Zamieszczone przez
markaz
10-18 w zupełności ci wystarczy
Dzięki za podpowiedzi :) Spróbuje w takim razie ten 10-18 i mam nadzieję że na początek wystarczy.