Zamiana 5d II na 5d mark III lub 1ds III
Mam starego poczciwego 5d II z przebiegiem 43 tys. w bardzo dobrym stanie , korci mnie zmienić na coś z lepszym AF za max 6000zł. Za tę kwotę mogę mieć 5dIII z przebiegiem 100 tys. plus lub 1ds III z podobnie dużym przebiegiem. Pytanie czy warto i na co zmienić?? Zdjęcia robię amatorsko raz na jakiś czas trafia mi się ślub za kasę.
Odp: Zamiana 5d II na 5d mark III lub 1ds III
a co to za przebieg 100 tys. dla 5 d mk III, te aparaty robią przynajmniej kilka razy więcej...znajomy dobija do 1 mln i twierdzi że to już chyba czas na nowy aparat...
Cytat:
Zamieszczone przez
Mariusz_C
Mam starego poczciwego 5d II z przebiegiem 43 tys. w bardzo dobrym stanie , korci mnie zmienić na coś z lepszym AF za max 6000zł. Za tę kwotę mogę mieć 5dIII z przebiegiem 100 tys. plus lub 1ds III z podobnie dużym przebiegiem. Pytanie czy warto i na co zmienić?? Zdjęcia robię amatorsko raz na jakiś czas trafia mi się ślub za kasę.
Niedawno zmieniłam 5dmk2 na mk3, głównie z uwagi na AF i lekko lepszy obrazek na wyższym ISO. Nie żałuje decyzji. Za 6 tys możesz wyrwać body (+ pudło etc) w dobrym stanie jeśli jesteś cierpliwy. Na body z przebiegiem >100ty i cenami około 6.5 tys nie ma wielu chętnych ;)
dokładnie, trzeba szukać, w maju kupiłem sprowadzonego ze Stanów nowego mk III, kompletnego z papierami, z przebiegiem 3 klatek (tak, trzech) za 7300. Na pewno można znaleźć coś godnego uwagi, tym bardziej że teraz dobre aparaty to chyba tylko sony...
Tak macie rację. Ale jest jeszcze 1ds III i 6d i 6d II. Wczoraj zacząłem jeszcze brać pod uwagę 6d II. Te kilka stówek mogę dołożyć. Nowy bodziak, pełen bajerów i ficzerów, sam nie wiem czy nie skusić się... Af też będzie w nim lepszy niż w 5d II a może nawet lepszy niż w 5dIII.
Cytat:
Zamieszczone przez
meg83
Niedawno zmieniłam 5dmk2 na mk3, głównie z uwagi na AF i lekko lepszy obrazek na wyższym ISO. Nie żałuje decyzji. Za 6 tys możesz wyrwać body (+ pudło etc) w dobrym stanie jeśli jesteś cierpliwy. Na body z przebiegiem >100ty i cenami około 6.5 tys nie ma wielu chętnych ;)
Potwierdzam słowa przedmówczyni. Ja akurat zmieniłem kompletnie system, plus wszedłem w pełną klatkę. I póki co same ochy i ahy jeśli chodzi o pracę z 5dm3 oraz sprawność AF. Kawał dobrego body. Co do kupna to faktycznie trzeba być cierpliwym w poszukiwaniach.
AF był główną motywacją zmiany 5d2 -> 5d3. 1Ds3… jeszcze bardziej tak, tylko zobacz, czy będziesz w stanie żyć z rozmiarem.
Cytat:
Zamieszczone przez
ags
AF był główną motywacją zmiany 5d2 -> 5d3. 1Ds3… jeszcze bardziej tak, tylko zobacz, czy będziesz w stanie żyć z rozmiarem.
Mogą pojawić się wzdęcia od dźwigania [emoji6]
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
No właśnie to też jest coś co mnie trochę zastanawia, 1ds to już kawał kloca, a ja mam głównie stałki i lubię rozmiar 5d plus moje stałki.
Zamieniłem 5d mark II na 5d mark III. Każdemu kto się waha lub zastanawia polecam taką zamianę. Wszystkie szkła mi odżyły na nowo.