Canon 6D Mark2 ... -jaki obiektyw do tego ?
Witajcie, stałem się posiadaczem Canona 6D Mark2
Potrzebuję teraz do tego dokupić jakiś obiektyw. Budżet to max 3500zł i chodzi mi o sprzęt nowy.
Zestaw w głównej mierze będzie wykorzystywany do fotografii imprez (śluby, komunie itp itd)
Przeczytałem już pół forum i głowa mi pęka.
Do tej pory przymierzałem się do Sigmy 35mm 1.4 ale naczytałem się że nie do końca to współpracuje z 6D2 ?
Na chwilę obecną muszę się zadowolić jednym obiektywem.
Najbliższy salon Sigma Pro Centrum mam w Łodzi, myślicie że coś mi poradzą lub "zgrają" puszkę z obiektywem ?
Można powiedzieć że jestem "początkujący", 3 lata temu canon 350D wyzionął ducha i później była tylko fotografia "mobilna" i czas wrócić do gry na poważniej.
Odp: Canon 6D Mark2 ... -jaki obiektyw do tego ?
Cytat:
Zamieszczone przez
bati
Witajcie, stałem się posiadaczem Canona 6D Mark2
Potrzebuję teraz do tego dokupić jakiś obiektyw. Budżet to max 3500zł i chodzi mi o sprzęt nowy.
Zestaw w głównej mierze będzie wykorzystywany do fotografii imprez (śluby, komunie itp itd)
Przeczytałem już pół forum i głowa mi pęka.
Do tej pory przymierzałem się do Sigmy 35mm 1.4 ale naczytałem się że nie do końca to współpracuje z 6D2 ?
Na chwilę obecną muszę się zadowolić jednym obiektywem.
Najbliższy salon Sigma Pro Centrum mam w Łodzi, myślicie że coś mi poradzą lub "zgrają" puszkę z obiektywem ?
Można powiedzieć że jestem "początkujący", 3 lata temu canon 350D wyzionął ducha i później była tylko fotografia "mobilna" i czas wrócić do gry na poważniej.
na slub z jednym obiektywem? no powodzenia życze... :mrgreen:
jeśli nie da sie inaczej to moim typem jest 24-70 f/4
Nie od razu Rzym zbudowano, nie myśl że kupię obiektyw i komuś wskoczę robić reportaż ślubny :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
bati
Nie od razu Rzym zbudowano, nie myśl że kupię obiektyw i komuś wskoczę robić reportaż ślubny :roll:
nie mój cyrk, nie moje małpy...
a co innego niby mogłem myslec po przeczytaniu "Potrzebuję teraz do tego dokupić jakiś obiektyw. Budżet to max 3500zł i chodzi mi o sprzęt nowy.
Zestaw w głównej mierze będzie wykorzystywany do fotografii imprez (śluby, komunie itp itd)..."
Ale 24-70 2.8 powinno napędzić wszystko. Sam się xastanawiam czynnie byłoby wygodniej z zoomem niż z 2 stałkami na 2 body czyli tak jak używam do repo. Tak czy siak trzeba przymykać. Do stałek trzeba mieć 2 korpusy. Na jednym szeroko, na drugim wąsko. Ja lubię połączenie 35 + 85 albo 20 + 50 jak jest ciasno. Jest zapas światła i backup, ale jest się obwieszonym jak choinka. No i trzeba ustawiać 2 aparaty.
Na ślub bez zapasowego korpusu bym nie szedł tak czy siak.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Ale 24-70 2.8 powinno napędzić wszystko.
nowe? za max 3.5K... to ja tez poprosze :D
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Też bym brał. Odradzam tyko autorowi jedną stalkę na ślub;)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Tamrona chyba można za tyle mieć.
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Tamrona chyba można za tyle mieć.
nie rozmawiam o kundelkach, tylko rasowe:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
nie rozmawiam o kundelkach, tylko rasowe:mrgreen:
A widzisz, OP rozmawia a kunfelkach.