Odp: Karta CF a SD w 5Dm3
skoro nie rozumiesz oznaczeń i nie umiesz/nie chcesz znaleźć w necie odpowiedzi to kup najdroższą na jaka cie stać i będzie git
Najszybsza karta SD jaką możesz wsadzić do 5D3 to Sandisk Extreme Pro. Prędkość zapisu na tej karcie dochodzi do 90mb/s.
Jeśli chodzi o CF to nie ma sensu wsadzania szybszej karty od Sandisk Extreme.
Jesli w slocie jest karta SD zapis na obu kartach spada do 133x. Najlepiej zostaw CF 1000x i z buforem nie bedzie problemu (opróżni się w 3-4sek).
Cytat:
Zamieszczone przez
DROZDZU
Doznałem lekkiego zdziwienia na ostatnim reportażu. Mianowicie przesiadłem się z 6D na 5Dm3 i użyłem karty Sandiska 85 mb/s takiej jak zawsze w 6D.
Podczas wykonania kilku zdjęć szybko bufor się zapełnił i nie mogłem zrobić żadnych zdjęć. Bardzo mi się to nie podoba.
Słyszałem że karta CF działa szybciej, ale nawet jak zapełnię oba sloty kartami (CF i SD) to i tak prędkość spada do szybkości SD.
Więc muszę kupić kartę CF. Powiedzcie jaką najlepiej kupić? Nie rozumiem oznaczeń CF x233 ect.
jaka jest maksymalna prędkość karty SD a jaka CF?
Jeżeli zależy Tobie na jak najszybszym opróżnianiu bufora to kupujesz sobie kartę CF i używasz tylko jej.
https://www.cameramemoryspeed.com/ca...rd-speed-test/
Zjedź sobie pod "Canon 5D Mark IV Continuous Shooting", wybierz z listy pojemność jaka Ciebie interesuje i będziesz wiedział którą najlepiej kupić.